hur ränta endast inteckningar arbete

Intresse endast inteckningar är som namnet antyder inteckningar där endast räntan betalas på lånet. Du betalar endast ränta på lånet och inte betala av någon av skulden.

Eftersom du endast betalar ränta du kommer att gynnas av lägre månatliga avbetalningar därför de är nyttiga för människor i vissa situationer såsom första gången köpare som vill få sig på fastigheten stege, de som går sträckte sig lite för långt och lånat för mycket under de goda åren eller om du är säker på en löneförhöjning och vill passa på att köpa ett hem du är ute efter.

Nackdelen med intresse endast inteckningar förr eller senare kommer du att behöva återbetala kapitalbeloppet lånade. Jämfört med en återbetalning inteckning där om du tar en 25 år inteckning kommer garanterat att återbetalas efter dessa tjugofem år där som med ett intresse bara inteckning du blir kvar med vänster hela skulden om du inte har någon form av investeringsplanen för återbetala skulden.

Denna typ av inteckning ger dig möjlighet att investera pengarna på ett skattemässigt effektivt eller skattefria fordon som också kan visa sig växa snabbare än väntat så att du kan betala din inteckning tidigt. Men det finns inga garantier, kan investeringen inte ge tillräcklig avkastning för att återbetala lånet på det planerade datumet och du bär den höga skuldnivån för hela tidsperioden.

Intresse endast inteckningar “är ett bra alternativ för att hjälpa dem under vissa omständigheter men rådgivningen endast använda dem för en kort tid som möjligt, snart du har råd med återbetalning inteckning betalningar switch. Om du skulle låna £ 100.000 över 25 år det skulle kosta i regionen £ 50.000 mer för att betala av inteckningen med ränta endast metoden.

Att välja en inteckning är ett stort beslut, så tänk på det noga och prata igenom det med en partner och familj innan till inteckning, ännu bättre söka professionell rådgivning från en inteckning mäklare.