hur Obamas stimulanspaket kan hjälpa dig att hålla ditt hem

Just nu när detta skrivs, är den amerikanska ekonomin nu vänt upp och ner. Arbetslösheten bara fortsätter att växa, fortsätter levnadskostnaderna att öka, och människor förlorar sina hem till utestängning varje dag. Individer och familjer är verkligen börjar känna den tunga vikten av skulden. Att sjunkande känslan får många att ge upp utan att uttömma sina alternativ inteckning refinansiering. Som en inteckning långivare och lån modifiering specialist, ser jag den desperation. Folk vill naturligtvis kunna behålla sina hem, men de vet inte vilka rättigheter de har och de är inte medvetna om de många olika program och alternativ till dem. Lån modifiering genom Obamas stimulanspaket är ett alternativ. Det är inte en inteckning refinansiering och det är inte avskärmning. Det är helt enkelt ett sätt för dig att spara ditt hem och ekonomi.

När du som låntagare kan idag inte göra utbetalningar i tid enligt gällande villkor för ditt lån, kan du överväga att ändra din inteckning som ett sätt att minska din ekonomiska bördan. Ett lån modifiering är en process som involverar förhandling med din finansiella bolåneinstitutet. Dessa förhandlingar kan leda till att din ekonomiska långivare överens om att ändra dina inteckning villkor. Din inteckning skulle kunna ändras, till exempel genom en utvidgning av begreppet längd lån, en förändring till betalning belopp du gör, eller ens en förändring i din ränta. Dessa modifieringar eller ändringar i dina lånevillkor görs av din bolåneinstitutet är permanenta och faktiskt kan gå en lång väg mot att göra din inteckning betalningar mycket mer hanterbar.

Om som låntagaren, du finns för närvarande kan göra din inteckning betalningar i tid, men du bara inte kan fånga upp de förfallna belopp som du är skyldig, kan du ändra ditt bolån och det kan förhandlas så att ditt förflutna förfallna belopp kan istället vikas in ditt lån balans och återbetalas under en ny tidsperiod. Det är där Making Home Affordable planen verkligen skiner.

Å andra sidan, om du för närvarande inte kan göra din inteckning betalningar på nuvarande villkor som du har med din inteckning långivare, kan dina lånevillkor istället förhandlas för att förlänga varaktigheten av lånet under en längre tid. Förlängning av lånet på detta sätt kommer att ändra din inteckning till en enklare att hantera belopp så att det är billigare för dig att hantera.