Hur mycket tjänar din inteckning mäklare inteckning intelligens fyra ditt bostadslån

Arbeta med en inteckning konsult (Intelligence Hypothécaire) är fördelaktigt för en köpare för en massa anledningar, och här kommer vi att tala om två av dem. Det är viktigt att veta att inteckning konsulter erhåller arvode på storleken av inteckning, inte räntan, och att de kan få läggas provision för volym transaktioner med en utlåning.

Du kanske inte inser hur en inteckning mäklare (Intelligence Hypothecaire) betalas, eftersom du inte betalar honom. Du har rätt att vara nyfiken, eftersom det är viktigt att känna motivation för varje part i en transaktion så att du kan bättre förstå frågor såsom intressekonflikter, etc.

Vi behöver alla få betalt för våra insatser, och inteckning mäklare är inget undantag. De betalas av lenderfor säkra lånet forthem. Mängden av bostadslån är det som avgör kommissionen konsulten (Intelligence hypotheque) kommer att tjäna. Ju större lån, desto högre provision, (avgiften på en $ 200.000 lån är dubbelt kommissionen på en $ 100.000 lån) inte, ju högre värde desto större kommissionen.

Det finns vissa situationer där avgiften kan ökas. Vissa faktorer kan ändra avgift debiteras, t.ex.
1) Uttrycket av bostadslån hypotheque
2) vissa rörlig ränta hypotekslån
3) den tid av inteckning garanti

Räntan påverkar inte avgiften en inteckning konsult (hovman hypothecaire) kommer att tjäna. Så det finns inget incitament för mäklaren att hitta en annan skattesats för låntagaren. Detta är i kontrast till några bonus planer som bankerna kör för sina anställda. (Läs “Kommer min bank erbjuda en bättre ränta än en mäklare?” För att lära sig mer om detta.)

Det finns ett sätt mäklare kan höja de avgifter som de tjänar och det är genom att göra volymen affärer med en bank. Om en brokerplaces alla sina bolån med en bank, efter att han når ett visst belopp, skall han tjäna ytterligare provision, som kan vara betydande, ofta 20% -25% mer än standard kommissionen.

En plan som detta kommer bara vädja till mindre mäklare, eftersom stora mäklare uppfyller nivåerna volymrabatt snabbt. En mäklare som Mortgage Intelligence som vanligtvis genererar mer än $ 8 miljarder i lån (till exempel $ 8,1 miljarder euro under 2005) eller Multi-Pret/Mortgage Alliance som genererar över $ 5 miljard ($ 5,3 2005) inte påverkas av volym-program, och kan välja någon långivare de vill.

Vad lär denna nya information oss om att förhandla vårt bostadslån genom en inteckning konsult? Nummer ett, som mäklare göra sina provisioner endast genom storleken av inteckning, så skillnader i räntorna inte kommer att påverka dem och nummer två, som arbetar med en stor inteckning konsult kommer att utöka antalet banker som ditt lån kommer att presenteras för , eftersom stora mäklare har inget incitament att arbeta med en bank för att få en volym bonus.