hur mycket tid du får innan det är för sent att betala tillbaka din långivare

Jag har besvarat denna fråga på internet ett par gånger tidigare, men många avskärmning offer fortsätter att ställa frågan, hur mycket tid har jag på mig att betala tillbaka min långivare och rädda min egendom ur avskärmning?

Det finns två grundläggande komplikationer med att besvara denna fråga. Den 1: a är att varje stat och långivare har helt olika lagar och regelverk i nästa. Domstolar har även möjlighet att hantera ärenden annorlunda från ett län till nästa. Den 2: a är att helt enkelt betala av skulder på en inteckning är inte alltid det bästa sättet att rädda ett hem från avskärmning.

Detta alternativ tilltalar mycket få läsare, eftersom att komma upp med så mycket pengar är nästan omöjligt för de flesta avskärmning offer. De reparatörer lägger så många extra avgifter när ett lån går brottsligt, att förhandla med långivare har blivit nödvändig i nästan varje avskärmning fall.

Oavsett dessa viktiga frågor med svar på denna fråga, kommer jag att göra mitt bästa för att leverera den information du behöver för att ta nästa steg och undvika utestängning.

Beroende på lagstiftningen i ditt tillstånd och din förmåga att förhandla med din långivare, kan du (generellt) få ditt hus tillbaka upp till omkring 24 timmar innan din försäljning datum. Om du har mindre än 24 timmar, kommer din långivare förmodligen bara säga att det är för sent. Om de inte avvisa ditt erbjudande att betala, till nästa steg stoppa försäljningen skulle vara att gå till domstol och prata med domaren.

Berätta domaren om din situation och domstolen kommer förmodligen ge dig en förlängning och tid att betala det belopp. Din långivare bör vara glada att hjälpa dig komma ikapp på lånet, men kundservice reps kommer sannolikt behöva en stor knuff i rätt riktning.

Om du inte har besparingar att betala det utestående beloppet och din egendom säljer ändå, kanske du kan gå till domstol och försöka få försäljningen vände innan det är bekräftat. Om du bestämmer dig för att försöka detta, det är nog bäst att anlita en professionell för att hjälpa. Du skulle behöva ha en anledning att vända försäljningen. Bara att ha pengar att betala de skulder är inte tillräckligt. Det finns många skäl att sluta bekräftelsen av försäljningen, så bara prata med en expert och reda som gäller för din situation.

När försäljningen är bekräftad (2-30 dagar efter försäljningen), skulle du antingen att lämna in en stämningsansökan mot din långivare för en felaktig avskärmning eller få egendomen tillbaka under en inlösen period (om det stöds i ditt fall. I vissa avskärmning fall , kan domstolen har försäljningen vänt, men det är mycket sällsynt.

I varje situation, om du har pengar att betala skulder, bör du kunna hålla din egendom, så länge du får rätt person att hjälpa.

Men kom alltid ihåg, det finns mycket bättre alternativ än att helt enkelt betala dina skulder för att rädda egendom. Att få en inteckning modifiering är ett mycket bättre alternativ stället för att betala dina skulder off för att hålla ditt hem. Ett lån modifiering bör sänka din betalning genom att sänka räntan, förlänga mandatperioden, eller till och med sänka balansen. Om det inte är för sent för en inteckning modifiering, skulle jag använda det som ditt första alternativ för att stoppa avskärmning.