hur mycket inteckning kan jag råd

Shopping för ett hem kan vara en spännande tid i ens liv. Det finns så många saker att tänka på, hur många rum, hur många badrum, grannskapet och skoldistrikt. Men kanske viktigast är hur mycket hus man har råd. Den allmänna tumregel är att de flesta husägare har råd med ett hypotekslån som är 2-2,5 gånger sin bruttoinkomst. Detta innebär en familj med en hushållsinkomst på $ 100,000 förmodligen hade råd en $ 200.000 – $ 250.000 hem. Naturligtvis är detta är generalisering. Det finns andra faktorer att ta hänsyn till.

När långivare överväger potentiella köpare de tittar på mer än bara sin bruttoinkomst. De ser också väldigt noga på köparens front-end och back-end förhållanden, liksom mängden av handpenningen de har råd. Vi kommer att ta en närmare titt på vad dessa faktorer är och varför de är viktiga.

Ett. Front-end-förhållande: Front-end förhållandet är andelen ettor “bruttoinkomster som kommer att gå till den månatliga inteckning betalning. Den inteckning består av princip, räntor, skatter och försäkringar. De flesta långivare vill inte se den front-end kvot högre än 28%. Detta innebär att inteckning betalning bör inte överstiga 28% av dem “månadsinkomst.

2. Back-end-förhållande: The back-end förhållandet är andelen ettor “bruttoinkomster som krävs för att täcka skulderna. Detta inkluderar hypotekslån, kreditkortsbetalningar, barnbidrag och liknande. De flesta låneinstitut skulle vilja se detta förhållande ligga under 36% av dem “bruttoinkomster.

Tre. Handpenning: Långivare vill se en handpenning på minst 20%. En handpenning på detta belopp kommer att göra det möjligt för köparen att hoppa ut på att betala dyra försäkringar för hypotekslån.

Köpa ett hem kan vara en mycket tillfredsställande upplevelse. Det är en livslång dröm för många och en stor prestation. Det kan dock också vara dyrt, så de totala ekonomiska situation måste beaktas. Man måste inte bara tänka på dem inkomster, men också kostnader, skulder, livsstil och personlighet. Först efter dessa saker är noggrant och fullständigt övervägas är man beredd att köpa ett hem.