hur mycket huset behöver du beräkna livsrum för långsiktigt

Även om det är ganska orealistiskt att tro att du kommer att bo i ett hem för resten av ditt liv längre, när du köper ett hus, behöver du fortfarande att ha den typen av tankesätt. Istället för att tänka att du inte kommer att vara i ditt hus för länge, så varför bry sig ha tillräckligt med utrymme, kanske du vill överväga vad som skulle hända om du stanna i ditt hem för ett par decennier. Rymden är en viktig faktor när det gäller att välja ett hem. Här är några saker att tänka på när du gör ditt val.

hur ofta är du hemma? hur ofta är andra på ditt hem?

Även om de flesta av oss skulle erkänna det faktum att vi vill ha den största hem möjligt, är det i allmänhet inte realistiskt för de flesta människor – och av uppenbara skäl. Fundera över ditt dagliga liv för en stund. Om du arbetar heltid eller du reser mycket för ditt arbete, kanske du vill överväga huruvida du faktiskt behöver en hel del utrymme. Om du inte kommer att vara runt en hel del att njuta av det, kanske du vill spendera dina pengar på andra saker som du inte har tid för.

Likaså, om du tror att du behöver mer utrymme för att du vill underhålla, bör du börja lägga in det utrymme du vill ha i ditt nya hem. Om du har parterna på veckobasis, är detta en viktig faktor när det gäller ditt hem köp. Dessutom, om du planerar att ha övernattande gäster på en regelbunden basis, måste du ha plats för ett gästrum för sin komfort.

Vad om barnen?

Om du har barn nu eller du planerar att i framtiden, kommer du vill tänka på factoring i rymden för sina rum och deras plantskolor. Även bara en större extra rum kan hjälpa dig att få tillräckligt med utrymme för upp till två barn för en tid och gör att du kan ha en viss stabilitet när det gäller ditt boende tills du känner att du behöver ett nytt hem. Tills dessa rum blir barnens rum, kan de ge dig extra lagringsutrymme eller annat rum eller kontor.

Du kanske också vill ha lite extra utrymme för ett lekrum eller för en leksak rum där du kan hålla barnens röran utom synhåll.

några särskilda behov?

Utrymmet i ditt hus kan också användas för speciella funktioner i ditt hem. Till exempel, om du arbetar från ett hemmakontor, kanske du vill ha en speciell plats för dig att ställa in detta arrangemang upp. Eller om du har en hobby som tar upp en hel del utrymme, kanske du vill vara säker på att du har gott om utrymme för detta att bo också.

De med barn eller familjemedlemmar med funktionshinder kanske vill överväga hem med en större ytor för att rymma rullstolar och andra tillbehör.

Eller om du har större möbler som behöver extra utrymme – dvs ett piano – du kommer att behöva faktor i utrymmet för denna utrustningsdetalj. Tänk på saker som ett biljardbord, våt bar, uteplats, etc. Dessa typer av möbler måste du ha mer utrymme i och runt ditt hem.

Om du har husdjur, kanske du vill faktor tillräckligt lekrum för dem också. Hundar behöver särskilt mycket utrymme att köra om de inte kommer att lämnas utanför för långa tidsperioder. Katter är lite lättare i termer av det utrymme de behöver.

långsiktiga tankar

Även om ingen vill tänka på det, om du bor i ditt hem för en lång tid, kan du behöva överväga att lägga på extra utrymme om din beräknade utrymmet inte fungerar. För att kontrollera att du har tillräckligt med utrymme, kanske du också vill överväga utrymmet på baksidan och framsidan av huset som potentiellt utrymme för ett tillägg.

När du försöker att föreställa sig hur ditt liv kommer att se ut i ditt nya hem, försök att kartlägga alla de aktiviteter som kommer att äga rum både nu och i framtiden. Detta kommer att hjälpa dig att se hur mycket utrymme du kan behöva samt hur mycket utrymme du kanske inte behöver.

De som inte är hemma mycket eller som inte har barn eller husdjur kanske vill köpa något mindre tills de behöver uppgraderingen i kvadratmeter.

För att beräkna ytor som du behöver, försök att se hur mycket du har just nu och sedan se om du behöver dubbelt så mycket, tre gånger så mycket, etc. Detta kommer åtminstone ge dig en uppskattning av hur mycket utrymme ditt liv verkligen tar upp.