Hur mycket hus kan jag råd kalkylator-kontrollera ditt lån överkomliga

Om du vill ta reda på om du har råd med en inteckning i ditt hem, använda Hur mycket hus kan jag råd Calculator. Denna kalkylator hjälper dig att beräkna och ta reda på hur mycket lån du har råd med din månadsinkomst.

Hur man använder kalkylatorn

Kalkylatorn fungerar så att du måste ange inteckning belopp du vill ta ut, lånet återbetalningstiden, boränta, årlig fastighetsskatt i dollar och den månatliga betalningen på andra skulder såsom auto lån, personliga lån och kreditkort etc.

Den Hur mycket hus kan jag råd med miniräknare eller hur mycket inteckning kan jag råd Calculator kommer att beräkna resultatet och ge dig den månatliga lån betalning inklusive amortering och ränta, din totala månatliga skuld betalningar (inklusive betalningar på inteckning och andra förpliktelser) och månadsinkomst du behöver för att betala av den önskade mängden av inteckning.

Ett exempel på hur man kan ta reda på om du har råd med en inteckning

Låt oss säga att du behöver ett lånebelopp på $ 100.000 för en period av 10 år.

Bolåneräntan = 6,5%

Årlig fastighetsskatt = $ 1500

Använda Hur mycket hus kan jag råd Calculator får du:

Månatliga inteckning betalning (kapital + ränta) = $ 1135,48

Total månatlig återbetalningarna = 5260,48

Den månatliga inkomst som du behöver för inteckning payoff = 15029,94

Ovanstående beräkning innebär att om din månadsinkomst är ca $ 15.029 eller mer, först då du kommer att ha råd med en inteckning belopp värda 100.000 för en återbetalningstid på 10 år.

Viktiga faktorer som påverkar hur mycket du har råd

De flesta räknare på “Hur mycket inteckning kan jag ha råd” att ta in faktorer förklarar viktiga såsom Front Ratio och Back Ratio. Här är lite mer information om de två nyckeltal:

Front Ratio: Detta förhållande ger dig en uppfattning om hur många procent av din brutto månadsinkomst går till den totala månatliga hus betalning inklusive inteckning och annan bostadskostnad. Det avgörs av den totala månatliga hus betalning dividerat med din brutto månadsinkomst. Standarden förhållandet föredras av långivare är 28%.

Tillbaka Ratio: Detta förhållande talar om hur mycket av din brutto månadsinkomst bör användas gentemot den totala månatliga skuld betalningar. Det beräknas genom att dividera den totala betalningen på alla dina skulder (inklusive hus betalning och andra skuldförbindelser) från brutto månadsinkomst. Standarden förhållandet föredras är 36%. Men i områden med högre bostadspriser, kan långivare tillåta en högre kvot, ibland så hög som 45%. Men en högre kvot innebär ofta en hög ränta på ditt lån.

Således, de 2 förhållandena påverkar beräkningarna utförs av Hur mycket hus kan jag råd Calculator och därmed påverka din inteckning överkomliga.