Hur mycket hus kan du köpa

Om du är som de flesta människor, är tanken som dyker in i ditt sinne när funderar på att köpa ett hus “hur mycket hem kan jag råd?” Svaret beror på ett antal faktorer.

Med bolåneräntor så låga som de är nu, betalningar på ett bostadslån är i nivå med hyresbetalningar. Förutsatt att du inte har kredit problem eller en massa skuld, bör du kunna ge en inteckning.

Hur stor denna inteckning kan beror på din inkomst, skulder, betalningsanmärkningar, och hur liten eller stor ett hus du vill ha eller är villiga att betala för.

Det finns massor av inteckning räknare på internet för att hjälpa dig att räkna ut avbetalning. Vad är svårare att beräkna är hur mycket du är villig att förändra ditt sätt att leva för att äga ett hem, förutsatt att du har att göra några ändringar. Att ha ett hus bör inte ta företräde över din lycka.

Att räkna ut hur mycket hem du har råd, skriv ner din månatliga budget. Sätt allt på den listan, speciellt kreditkortsbetalningar, bil betalningar lån, underhållsbidrag, barnbidrag eller andra regelbundna månatliga betalningar skuld. Glöm inte att skriva ner vad du spenderar på mat, underhållning, kläder och andra utgifter.

Nu skriva ner din månatliga hushållsinkomst före eventuella skatter. Använd den inkomst du rapporterade på din senaste självdeklaration. Om din inkomst har ökat betydligt sedan ditt senaste deklarationen, se till att du har lön Män eller andra medel för att bevisa att en inteckning långivare att din inkomst har ökat.

Att räkna ut hur mycket hem du har råd, är det första numret du behöver för att börja med 28%. Detta är den procentandel av din månatliga före skatt som de flesta långivare anser vara det högsta belopp du ska betala på en inteckning. Vissa långivare kommer att gå högre än 28%, och en del kommer att bli lägre, men 28% är en bra tumregel.

Om din månatliga resultat före skatt är $ 4000, är ??din högsta månatliga inteckning betalning 28% av detta, eller $ 1120 per månad inklusive skatter och försäkringar.

Du måste också ta hänsyn till dina skulder, så det andra numret att hålla i minnet är 36%. Detta är den procentandel av din månatliga före skatt som de flesta långivare kommer att överväga att vara det högsta belopp du ska betala för en inteckning betalning och andra regelbundna månatliga betalningar skuld. Återigen kommer vissa långivare vara högre och några lägre, men 36% är genomsnittet.

Använda den hypotetiska $ 4000 A månad före skatt, bör summan av din inteckning betalning och andra månatliga betalningar skulden inte över $ 1440.

Att veta vad dina hus betalningar kan vara, kan vi uppskatta ungefär hur mycket hus du har råd. Du kan senare bestämma hur mycket du skulle vara nöjd ger.

Från 36% belopp du kommer från din månadsinkomst, subtrahera de regelbundna månatliga skuld betalningar. För kreditkort, använd den lägsta månadsbetalning visas på ditt kontoutdrag. Efter avdrag din månatliga skuld betalningar, är det belopp som du har lämnat vad du har råd att betala för en inteckning. Till exempel, anta att, efter avdrag din bil betalning och kreditkort från den hypotetiska $ 1440 belopp ovan, du är kvar med $ 1000.

Hur mycket kommer att $ 1000 köp i form av ett hem? Om vi ??antar att du kommer att få en 6% ränta på ett 30 år fast inteckning, kan vi använda en multiplikator på 166,79, vilket betyder att $ 1000 per månad blir betalningen på en $ 169.790 inteckning.

Men glöm inte din kommun. De måste få sin klippa.

Skattesatserna varierar kraftigt över landet, men 2,1% av värdet på hemmet ligger nära det nationella genomsnittet. Detta förändrar vår multiplikator på en 6% ränta från 166,79 till 129,11, vilket innebär att $ 1000 per månad kommer att betala för en $ 129.110 inteckning. Om du redan vet skattesatsen i ditt område, kan du använda 169.79 multiplikator för att få den mängd inteckning du skulle kvalificera sig för, sedan räkna de skatter och justera tills du kommer nära. Använd en månatlig inteckning miniräknare för att komma fram till den slutliga siffran.

Du kommer också att få betala försäkring. En säker numret ska användas för hemförsäkring är 0,2% av bostadens värde. Om vi ??använder den siffran blir vår multiplikator på 6% nu 126.39. Så kommer din $ 1000 per månad betalar nu för en $ 126.390 inteckning.

Du kan använda dessa multiplikatorer för att komma fram till en månatlig betalning för eventuella intäkter, baserat på en 6% ränta på en fast 30 år.

Det finns också frågan om en handpenning. En tumregel är att långivarna vill 20% av köpeskillingen som handpenning, även om vissa långivare kommer att gå lägre. FHA lån kan kräva en handpenning på så lite som 3%. Om du köper ett hem för första gången, eller som inte har mycket eget kapital i ditt befintliga hem för att använda som en handpenning, måste du hitta ett sätt att få en tillräcklig handpenning. Du kan inte låna pengar till en handpenning, men det kan vara begåvad med dig.

När du har fastställt hur mycket av en inteckning du har råd, måste du bestämma hur mycket du är villig att betala. Kommer att $ 1000 per månad betalning skuren i dina representationskostnader eller kostnader för andra saker som är viktiga för dig? Om du är som de flesta människor, spenderar 28% eller så av din månadsinkomst är inte mycket annorlunda än att betala hyra. Om du inte är som de flesta människor, kanske ett hus är inte för dig.

Siffrorna ovan är för illustrativa ändamål. Den ränta du får på en inteckning kan vara högre eller lägre än 6%. Din långivare kan tillåta mer eller mindre än 36% av din inkomst för att gå mot dina månatliga skulder.

Till skillnad från att hyra en lägenhet, att äga ett hem bär merkostnader som kan påverka din livsstil. Om du vill behålla ditt hem i gott skick, är det säkert att anta att du måste spendera minst ett par tusen dollar om året på objekt som ugnar, tak, gräsmatta och trädgård, reparationer och löpande underhåll. Du kan göra det själv, eller du kan betala mer för att få arbetet gjort, men du kan vara säker på att du kommer att betala något ett eller annat sätt.