hur mycket hem kan jag råd

För att bestämma rimliga måste du först veta din beskattningsbara inkomst tillsammans med mängden av alla utestående skulder och de månatliga utbetalningarna. Förutsatt att det är din huvudsakliga bostad du köper, beräkna 32% av din inkomst för användning mot en, inteckning betalning fastighetsskatt och uppvärmningskostnader. Om tillämpligt, kommer hälften av de beräknade månadsavgifter bostadsrätt underhåll också ingå i denna beräkning.

Det andra, beräkna 40% av din beskattningsbara inkomst och dra alla dina månatliga skuld betalningar, inklusive bil lån, kreditkort, rader av kredit betalningar. Den mindre av den första eller andra beräkningar kommer att användas för att hjälpa till att bestämma hur mycket av din inkomst kan användas mot bostadsrelaterade ersättningar, inklusive din inteckning betalning. Dessa beräkningar är baserade på långivare vanliga riktlinjer.

Utöver att bedöma vad de nyckeltal säger att du har råd med, se till att du räkna ut hur mycket du tror att du har råd. Om betalningen belopp som du är bekväm med är mindre än 32% av din inkomst du kanske vill nöja sig med lägre belopp än sträcka dig ekonomiskt. Se till att du inte lämnar dig hus fattiga. Strukturera dina betalningar så att du kan fortfarande råd enkel lyx.

Om du har några frågor om vad du har råd kan du kontakta din Toronto inteckning mäklare idag och de kan hjälpa dig med att räkna ut vad du har råd.

Minimal handpenning krävs för ett hem
Ett minimum handpenning på 5% krävs för att köpa ett hem, med förbehåll för vissa begränsningar avgiftstak. Till exempel, i Greater Vancouver området den högsta köpeskillingen med 5% är ner $ 250.000. Någon köpeskilling överstigande $ 250.000 kräver minst 10% som en delbetalning. Förutom handpenningen, måste du också kunna visa att du kan täcka de tillämpliga avslutande kostnader (dvs. rättsliga arvoden och utlägg, avgifter bedömning och en undersökning certifikat, i förekommande fall).

Oavsett storleken på din handpenning, skall minst 5% av det från dina egna kontanta medel eller en gåva från en familjemedlem. Det kan inte lånas.

Långivare kommer vanligtvis emot en gåva från en familjemedlem som en godtagbar handpenning som ett brev om det är en sann gåva, inte ett lån, skall undertecknas av givaren. Om hypotekslån Försäkringen skall tillhandahållas av Kanada Mortgage och Housing Corporation (CMHC), gåva pengar måste vara i din ägo innan ansökan skickas in till CMHC för godkännande.

Inteckningar med mindre än 25% ner måste ha försäkring hypotekslån från endera CMHC eller GE.