hur mycket hem du råd – andra kostnader för att överväga

verktyg
Vissa faktorer påverkar vilka typer av nytta betalningar ett hus står på månadsbasis. Högt i tak är svårare att värma och kyla, kan ett stort fönster som vetter mot morgonsolen värma upp ett hus riktigt snabbt under sommaren, och vissa apparater kan vara en riktig dränering när det gäller el. Det är inte oförskämt att be att få se några nya räkningar från säljarna eftersom detta kan ge dig en korrekt bild av vad du får betala för verktyg om du köper huset. Även om det är sant att varje familj använder nyttigheter på olika sätt är det bättre att veta vad som allmänt används vid varje hus. Om du hittar två hus som du lika gärna kan komma ner till vilket man kommer att kosta dig mindre på månadsbasis, och om inteckning belopp är densamma den enda skillnaden kan vara månatliga elräkningar.

direkta kostnaderna
Bedömning Avgift: Din inteckning företag kan begära en bedömning göras på fastigheten, denna avgift måste betalas av dig. Bedömningen kommer troligen att kosta runt $ 300.

Deposition: När du gör ett erbjudande att köpa du kommer att behöva lägga ner en insättning. Insättning kan mycket kraftigt men vanligtvis 5% av köpeskillingen används.

Handpenning: Konventionella inteckningar normalt kräver 25% av köpeskillingen. En hög ratio inteckning kommer sannolikt att kräva 5%.

Estoppel certifikat Avgift: Detta gäller om du köper en lägenhet eller strata enheten och kan kosta $ 100.
hem inspektion:

Hem inspektion avgifter kan mycket med storleken på hemmet. En typisk hem inspektion kommer sannolikt att vara i intervallet $ 300 – $ 500.

Fastighetsregistrering: Denna avgift betalas vid stängning och är oftast betalas till den lokala eller regionala kontor. Avgifterna varierar så kolla med er advokat så att den aktuella priser.

Juridiska kostnader och utlägg: Denna avgift kommer att betalas vid stängning och vanligtvis kostar minst $ 500.

Hypotekslån försäkring: Vanligtvis om du har en hög ratio inteckning, mindre än 25% ner, behöver du försäkring hypotekslån.

Förutbetalda fastighetsskatt: Ersätta försäljaren för förutbetalda kostnader.

Egendomsförsäkring: Denna försäkring kommer att täcka kostnaderna för att ersätta innehållet i hemmet eller strukturen i hemmet. Egendomsförsäkring skyddar bolåneinstitutet vid att förlora eller skada som hemmet betraktas säkerhet för lånet.

Undersökning av intyg om plats Avgift: En aktuell kopia av undersökningen eller intyg över platsen kan krävas av bolåneinstitutet innan slutföra lånet. Det kan kosta upp till $ 300.

Övriga kostnader att tänka på:
apparater
villa avgifter
inredningsmaterial
Trädgårdsskötsel utrustning
handverktyg
flyttning
Renoveringar eller reparationer
Service Anslutningsavgifter avgifter
Fönster behandlingar
Vinter utrustning

Tänk alla kostnader innan det slutliga åtagande att köpa ditt hem. Andra kostnader som du bör förbereda sig för inkluderar, underhåll, olyckor och bidrar till ditt pensionssparande. Gör inte dig själv i positionen av att vara “hus fattiga” ge dig själv utrymme i slutet av varje månad och njut av ditt hem.