hur mycket gör en inteckning mäklare oftast bort av ett hypotekslån

Eftersom ersättning metoder för inteckning mäklare inte regleras av någon regering enhet, det är viktigt att notera att mäklare kan ta ut vad de vill för sina tjänsterna. Naturligtvis, eftersom antalet mäklare i bostadsområdet fastighetsmarknaden har stadigt ökat till den punkt där det är omöjligt att räkna hur många det finns, har ett antal branschstandarder bildas och blir inofficiella riktlinjer för hur och vilka mäklare debiterar.

Vem betalar mäklare? Mortgage mäklare får betalt från flera källor, och det mest anmärkningsvärda och betydande är låntagaren och långivaren. Eftersom mäklarens ansvar är att fungera som kontaktperson och mellanhand mellan långivare och låntagare, har han rätt till ersättning för sådana tjänster. Låntagaren betalar mäklaren för att bistå med färdigställande och inlämning av låneansökan pappersarbete, förhandlar de bästa möjliga priser och avsättningar kontrakt med långivarna, och agerar som en oberoende resurs för alla eventuella frågor eller funderingar. Långivaren kommer också att betala mäklaren för att hjälpa låntagare med pappersarbete, Fielding alla frågor och problem, och för att förhandla med låntagaren.

Låntagaren betalar mäklaren med kontanter för låneansökan pappersarbete, och sedan poäng för andra utförda tjänster, ett belopp som kommer att uppfyllas vid avräkning och läggs till avslutande kostnader. Långivaren kommer att betala mäklaren i form av en platt provision för att väcka nya kunder till organisationen, plus något som kallas en ränteskillnaden Premium, vilket är skillnaden mellan långivarens erforderlig ränta och den ena mäklaren övertygade låntagaren att acceptera.

Erlagts till Broker En poäng motsvarar 1% av det totala lånebeloppet, och olika mäklare kommer ut olika mängder av punkter, vanligen baserade på komplexiteten av ditt lån. Det är mycket viktigt att notera att dessa punkter som tas ut av mäklare för sina tjänster skiljer sig från punkter som betalas direkt till långivaren i utbyte mot en lägre ränta (kallas rabatt poäng).

Det är inte svårt att se hur arbetet med inteckning mäklare kan presentera några väsentliga kostnader och ytterligare farhågor om kostnad och kvalitet för ett lån. Mäklare står idag för den största delen av bolån ansökningar, och nuvarande köpare med ett alternativ som är mycket attraktiv, förutsatt naturligtvis att mäklaren och hans byrå är ansedd och erfaren.