hur mycket är för mycket för räntekostnader stängning

Något som är mycket viktigt för dig att ta hänsyn till när de köper eller refinansiering ditt hem är den avslutande kostnader.

Jag skulle älska att berätta för dig att avsluta kostnader är inte dyrt, men tro mig de är. När du lägger upp alla avgifter “inblandade, såsom punkter, skatter, titel försäkring, landsting kostnader och diverse andra avgifter är, börjar det verkligen att lägga upp.

Det första du måste förstå är att ingen arbetar gratis, så var beredd att betala vid stängning.

Det totala beloppet av avgifter “beror på en hel del saker. Till exempel andelen lån avgifter originering “(poäng) långivaren kommer att debitera dig. En annan stor avgift är titeln sökning och försäkring. Titeln Avgiften varierar från staten och bestäms av storleken på hemmet.

Utgående kostar i genomsnitt inte överstiga 5% av det totala beloppet av köpeskillingen, och detta inkluderar inte handpenningen.

Det totala beloppet för dessa avgifter “inte alla gå till långivaren. Generellt bara lånet originering avgift och ansökningsavgiften gå till långivaren.

Resten av avgiften s såsom bedömning, kreditupplysning, ränta för tiden mellan stängning och din första månatliga betalningen, hem ägarens försäkring, titel försäkring, pro rankade fastighetsskatt, etc., gå till lämpliga institutioner.

Innan du går till stängning, är långivaren som krävs enligt lag för att skicka dig en ärlig uppskattning (GFE). GFE beskriver en korrekt uppskattning av hela avgiften för du kommer att ansvara för på balansdagen.

Se till att du går över GFE med en fin tand kam, och om det finns några avgifter “du förstår inte, ring din långivare eller mäklare och be om en förklaring.

Som jag sa tidigare, måste du vara beredd att betala avslutande kostnader. Utgående kostnader är inte billig, men du bör inte betala ett öre mer än vad som krävs.

Om dina stänga kostnader är någonstans mellan två och 5% av beloppet av den inteckning, bör du vara i god form.

Om de är drastiskt högre, överväga att hitta en annan långivare.

Kom ihåg, gör dina läxor. Sätt dig i en position för att förstå alla jargong som fyller upp alla papper du kommer att skriva.

Dessutom, ta din tid och shoppa runt, alltid leta efter de bästa flighterna till lägsta möjliga pris.