hur mycket är för mycket att spendera på en inteckning

Något som är mycket viktigt för dig att ta hänsyn till när man köper ett hem eller refinansiering din nuvarande bostad är den avslutande kostnader.

Jag skulle älska att berätta för dig att avsluta kostnader på en inteckning är inte dyrt, men tro mig de är. När du lägger upp alla avgifter “inblandade, såsom punkter, skatter, titel försäkring, landsting kostnader och diverse andra avgifter är, börjar det verkligen att lägga upp, och summorna kan vara sinnesrörelser.

Det första du måste förstå är att ingen i inteckning industrin fungerar för gratis, så var beredd att betala vid stängning bordet.

Det totala beloppet av avgifter “beror på en hel del olika saker. Till exempel den andel av avgifterna lån via “långivaren kommer att debitera dig. En annan dyr avgift är titeln sökning och försäkring. Titeln Avgiften varierar från staten och bestäms av storleken på hemmet.

Avslutande kostnader i genomsnitt bör aldrig överstiga 5% av det totala beloppet av köpeskillingen, och detta inkluderar inte handpenningen.

Det totala beloppet för dessa avgifter “inte alla gå till långivaren som finansierar lånet. Generellt bara lånet originering avgift och ansökningsavgiften gå till den finansiella institutionen finansierar lånet.

Resten av avgiften s såsom bedömning, kreditupplysning, ränta för tiden mellan stängning och din första månatliga betalningen, hem ägarens försäkring, titel försäkring, pro rankade fastighetsskatt, etc., gå till lämpliga institutioner.

Innan du går till stängning, är inteckning långivaren enligt lag skyldiga att skicka dig en ärlig uppskattning (GFE). GFE beskriver en korrekt uppskattning av alla avgiften s kommer du att ansvara för när du stänger lånet på likviddag.

Se till att du går över GFE försiktigt med en fin tand kam, och om det finns några avgifter “du förstår inte, ring din långivare eller mäklare och be dem att förklara det för dig.

Som jag sa tidigare, måste du vara beredd att betala avslutande kostnader. Utgående kostnader är inte billig, men du bör inte betala ett öre mer än vad som är normen i den här branschen.

Om dina stänga kostnader är någonstans mellan två och 5% av beloppet av den inteckning, bör du vara i bra skick.

Om de är drastiskt högre, allvarligt överväga att hitta en annan långivare.

Kom ihåg, gör dina läxor. Sätt dig i en position för att förstå alla termer inteckning branschen och som fyller upp alla papper du kommer att skriva.

Dessutom, ta din tid och shoppa runt för en inteckning, alltid leta efter de bästa flighterna till lägsta möjliga pris.