hur man vet hur mycket lån du har råd

Glöm online inteckning miniräknare och allt det snygga grejer. Glöm vad din fastighetsmäklare och inteckning företaget sagt. Här är hur du tar reda på hur mycket du har råd!
Ett. Återigen, glöm vad din inteckning kille sa till dig! Glöm vad din fastighetsmäklare sagt. De har en agenda. Ju mer hem du ta på mer pengar de gör. Din fastighetsmäklare gör en procentandel av försäljningspriset, därav större prislapp ju mer han / hon gör. Din bankman får betalt i procent av det belopp du lånar, därav större belopp du finansiera mer han / hon gör.
2. Glöm armar, justerbart ränta inteckningar. Du vill inte gå den vägen. De förändras varje år. Några år går de ner, men mer ofta än inte de går upp. Om de går upp, kan din betalning förändras av flera hundra dollar vilket ofta gör att du inte kan betala dem. Detta är en del av problemet vårt land är i just nu.
Tre. Glöm 30 år fast inteckningar. Trettio år är en evighet att betala 5-9% ränta. Räntan på ett hem som kostar $ 150.000, om du betalar 5% (vilket är lågt) under 30 år, kommer att vara $ 225.000. Detta innebär att du betalat orginal $ 150.000 begärt pris plus $ 225,000 i ränta, vilket innebär att du betalat en grad totalt $ 375.000. Nu kan du se varför den totala utlåningen är så krokig. Det finns dumma människor där ute som inte tror clealy. Vad kan du göra med $ 225,000 i fickan. Jag skulle skratta i ansiktet av denna så kallade lågkonjunkturen.
4. Det enda sättet att gå är en 15 år fast ränta inteckning. Om du inte kan göra betalningar på ett fast 15 år då du inte har råd att köpa ett hem just nu. Spara dina pengar tills du har tillräckligt för en handpenning för att ge hem på en 15-årig fast inteckning. I exemplet ovan, $ 150.000 hus på 5% under 15 år, skulle du betala en grand Toatal inkluderande köpeskilling och intresse $ 262.500. Det är en skillnad på $ 112,500. Det skulle vara trevligt att ha på banken också. Gör matten, det bara inte vettigt.
Fem. Den grundläggande tumregel för en mortagage är enkel. Om din inteckning betalning är mer än 25% av din ta hem lön (inte brutto) då du inte har råd med huset. Använd dessa råd är det gratis! Inte hamnar som 282.000 (en stat jag säger idag) som biter av mer än de kan besättningen och hamna i avskärmning eller ännu värre konkurs domstol.