hur man väljer mellan hem kapital lån och hem kapital kredit

De skäl att överväga en andra inteckning är lika varierande som de program som finns tillgängliga för dig när du gör beslutet att utnyttja ditt hem kapital. Några populära orsaker college undervisning, bill konsolidering, sjukvårdskostnader, och reparationer hem. När det gäller att låna pengar, är dessa typer av lån gynnade för ett antal
skäl, inte minst som är att göra skatteavdrag för all den ränta som betalas på ett vinstandelslån. Innan du börjar shoppa runt, men ska du bestämma om du vill ha en sluten topplån eller ett hem kapital kredit (HELOC).

En sluten sekund, även känd som ett hem kapital lån, avser ett topplån som är uppbyggt på ett mycket liknande sätt som din första. Att låna med ett hem kapital lån, eller sluten sekund, gör du en engångsavgift val på det belopp du vill låna, stänga på lånet, och få en check på beloppet som du har valt. Du kommer att ha regelbundna betalningar strukturerade under en period av år, och efter slutförandet av dessa betalningar, kommer ditt hem kapital lån skall betalas i sin helhet. Om du senare bestämmer att du skulle vilja göra ytterligare medel, måste du ordna ett extra lån med ytterligare avslutande kostnader. Men bär sluten sekund en fast ränta som aldrig kommer att gå upp och erbjuder en enkel plan för att betala tillbaka pengarna.

En HELOC, å andra sidan, är en kredit som du kan ta ut pengar och om igen. På många sätt är en HELOC precis som ett kreditkort, men den ränta du betalar är avdragsgill. Du kommer att stänga på en HELOC endast en gång, men om du bestämmer dig efter några månader som du behöver för att ta ut extra pengar, kommer du att kunna göra det upp till värdet av lånet. Det vill säga, om du stänger på en HELOC för $ 60.000 och över en tidsperiod betala tillbaka $ 13.000 mot huvudman, att $ 13.000 är tillgänglig att dras igen när som helst. Du kommer att fortsätta att göra utbetalningar mot vad du är skyldig precis som du gör på en sluten sekund, men det är hela lånebeloppet alltid tillgänglig för att dras på, så länge det belopp du är skyldig och hur mycket du lånar göra inte överstiga det totala beloppet för den ursprungliga HELOC.

Huruvida en sluten topplån eller ett HELOC är rätt för dig är något du måste ditt lån officer, och / eller din ekonomiska planerare bestämmer. Om du är relativt säker på att du kommer att behöva låna mot ditt eget kapital endast en gång under de närmaste åren, erbjuder en sluten sekund fast ränta och regelbundna skrivs betalningsplan som gör att du vet både hur mycket din betalning kommer att vara och hur lång tid det tar dig att betala av lånet. Denna typ av säkerhet kan vara särskilt användbart om du inte litar på dig att spendera klokt, eller om du brukar köpa impulsivt och inte vill möjlighet att dra ut ytterligare medel.

En HELOC kan vara mest användbar om du tar på ett projekt, såsom hem reparation, som har potential för oförutsedda utgifter. En HELOC ger dig flexibiliteten att låna igen och igen. Du kanske till och med kunna säkra en HELOC som bär en låg ränta endast betalning så att du kan låna mer och ändå ha en hanterbar betalning belopp varje månad. Oavsett vad du väljer, drar mot eget kapital i ditt hem kommer att spara pengar på ränta du betalar för ditt köp makt, och som alltid, är den ränta du betalar på någon typ av billån avdragsgilla, erbjuder en ytterligare incitament.

Rådfråga ditt lån officer eller finansiell planerare att avgöra om en sluten topplån eller ett HELOC bäst skulle passa dina behov. När du har gjort detta första beslut, kommer du att vara på god väg att hitta rätt vinstandelslån för dig.

För mer artiklar om Home Equity kredit, besök: http://www.bills.com/home-equity-line/