hur man väljer equity release

Människor som närmar sig pensionsåldern vänder sig till inteckningar equity release i Storbritannien som ett sätt av förfallande sin inkomst senare i livet.

Om du är 55 år gammal och egen din egen egendom, är det möjligt att förvandla några av marknadspriset på din fastighet i en stor skattefritt kontantbelopp eller en regelbunden inkomst för resten av ditt liv.

En equity release system kan förändra ditt liv till det bättre, men det finns också en hel del att förstå och mycket att tänka på innan du gör ett sådant beslut.

Vad Storbritannien equity release plan för att välja

Equity release i Storbritannien har tre huvudkategorier. De är Lifetime inteckningar, Förlustsekvens Inteckningar livslängd och hem planer återgång.

Lifetime Mortgage – gör att du kan släppa en klumpsumma från värdet på din fastighet, med det belopp som frigörs plus upplupen ränta återbetalas av din egendom när du passerar bort eller flytta in i långtidsvård

Kreditutnyttjandet Lifetime Mortgage – liknar en livstid inteckning, men med ökad flexibilitet, eftersom pengar kan frigöras under tiden, och när den behövs, vilket kan minska mängden upplupen ränta.

Hem Återgång Plan – du överlämna hela eller delar av ägandet av din egendom i utbyte mot en klumpsumma pengar och rätten att bo kvar i huset, hyra gratis, så länge du lever.

Är du berättigad till equity release?

Du och din partner måste vara över 55 år för att kvalificera sig för equity release i Storbritannien (60 om du funderar på en plan hem reversion).

Din fastighet måste vara värt åtminstone £ 50,000 man också måste kunna rensa eventuella utestående krediter som säkras på fastigheten från eget kapital du släpper.

Allmänna och nackdelar med equity release i Storbritannien

Equity release kan du frigöra en stor summa skattefria pengar för att bli mer bekväm i ditt senare i livet.

Equity release kvalificerar dig att stanna kvar i ditt eget hem för resten av ditt liv om du vill.

Det kommer inte att vara regelbundna återbetalningar att göra och du omfattas av ett “nej negativt eget kapital” garanti.

Ett hem återgång plan kan minska räkningen arvsskatt drabbar din egendom.
Equity release är ett stort åtagande.

Krymper arv du lämnar till dina nära och kära.

Kan i vissa fall påverka din rätt till statliga förmåner.