hur man väljer en bra online billån

Internet har förändrat sätt att vårt liv för gott. Var det sätt att betala räkningar eller shopping för en bra kaffebryggare. Nu bekvämligheten av internet hjälper oss att fatta välgrundade beslut om ett stort ekonomiskt beslut – att hitta och ansöka om ett billån. Med en uppsjö av online långivare som erbjuder bolån, kanske du undrar hur man väljer en bra online billån. Processen är enklare än du tror. Du har bekvämligheten med shopping för lån från komfort i ditt hem. Många flexibla, lättillgängliga lån alternativ bara inte existerade bara sex eller sju år sedan. Du kan hitta de flesta, om inte alla, av dem på nätet.

Bakom kulisserna, allt är precis samma – kontrollera din kredit historia, analyserar din återbetalning kapacitet och långivaren tar beslut om att inte släppa pengar – om än lite snabbare. Det första steget du kan ta är att få din kredit värdering från Equifax, TransUnion och Experion. Jämför sedan de många företag som erbjuder billån och identifiera vilken ränta du skulle betala. En viktig punkt här – inte bara låta alla företag kontrollera din kredit värdering, eftersom med varje kreditkontroll av finansiella företag, droppar din kredit värdering lite, vilket kan kosta dig dyrt om ett dussin av långivare begär din kreditinformation .

Den effektiva räntan (APR) är det första du jämföra. Ja offerter från företag som inte kräver kontroll av din kredit värdering för att tillhandahålla informationen. Förskottsbetalning straff, men anses försumbar, kan bli en kostsam affär om din ekonomiska situation förändras på ett sådant sätt att återbetala lånet i sin helhet innan termen eller återbetala lånet med en refinansiera alternativ. Släpp de företag som kräver att du betalar förskottsbetalning påföljder.

Att välja en fast ränta ränta inteckning kan skydda dig från marknadens svängningar. Variabel eller rörlig ränta får i framtiden driva upp månatliga avbetalningar till unaffordable nivåer. Ballong inteckning är för en kort period av fem till sju år, där man betalar låga månatliga belopp, som om du betalar en 30-årigt inteckningslån. Men i slutet av fem eller sju år, måste du betala hela saldot – genom refinansiering eller genom att sälja din bostad.

Copyright © 2006 Joel Teo. Alla rättigheter förbehållna. (Du kan publicera artikeln i sin helhet med följande författarens information med levande länkar bara.)