hur man väljer din inteckning – jämför ränta eller april

När du är i marknaden för att köpa ett hem eller refinansiera befintliga lån, förstå skillnaden mellan den ränta som citerades för dig och den faktiska räntan är avgörande. Om du anser bara räntan, kan du avsluta enkelt upp spendera mer pengar än du förväntat. Här är en guide till att förstå skillnaden mellan de två.

Förkortningen april står för Effektiv ränta, en term som skapades av regeringen som en standard för alla långivare. Långivare måste lämna den effektiva räntan samt den ränta till lån sökande så att personer som ansöker om ett lån exakt kan jämföra priser. Många människor förstår inte helt skillnaden mellan räntor och april och väljer därför lån baserade på räntor endast.

De räntor som långivare använder för att locka kunder skiljer sig från den faktiska kostnaden för lånet. Räntan är det belopp som ett finansiellt institut tar betalt för att låta dig använda deras pengar. Räntan är endast tillämplig på den huvudansvarige, eller original, lånebeloppet.

Den effektiva räntan tar hänsyn till många av de avgifter som kan medfölja ditt lån. Exempel på dessa avgifter kan poäng, PMI eller privata försäkringar för hypotekslån, förutbetalda räntor, kostnader stängning, och andra. Det är den ränta du betalar på årsbasis trots allt av intresse och avgifter figurerat i, och utgör den totala kostnaden för krediten på årsbasis efter alla avgifter beaktas

Den effektiva räntan kan vara förvirrande eftersom företagen inte beräkna den effektiva räntan på samma sätt. Även Federal lag kräver långivare att avslöja den effektiva räntan, anger det inte vad som ska ingå och hur det ska beräknas. Som ett resultat olika långivare inkluderar olika saker. Det är klokt att fråga vad som ingår i den effektiva räntan innan beslut fattas. Detta sätt kan du få en riktig jämförelse mellan potentiella långivare.

Tänk på att när den effektiva räntan kommer att bli högre än din ränta, bör det inte vara alltför mycket högre. Akta dig för årliga procentsatser som är betydligt högre än den angivna räntan, innebär detta att det finns dolda avgifter. Titta på alla villkor innan du godkänner ett lån.

Det är viktigare att jämföra räntor på olika lån alternativ än det är att jämföra räntorna. Den effektiva räntan mer exakt representerar den faktiska kostnaden för ditt lån och den ränta som din månatliga utbetalningen kommer att beräknas utifrån. Den effektiva räntan kommer att variera beroende på längden på sikt, exempelvis en femton års lån kommer att ha en högre april än trettio års lån, men du kommer i slutändan betalar mindre ränta på en femton år.

Den effektiva räntan utgör inte några variabler som förskottsbetalning påföljder eller betalningar ballong. Det är viktigt för dig att göra din forskning när man letar efter ett nytt lån och förstå alla termer i samband med lånet. Att ha en god förståelse för skillnaden mellan räntan och den effektiva räntan är ett bra ställe att börja. APRs, men inkonsekvent beräknats, kan vara en mycket användbar guide i att välja ditt lån, men det är klokt att konsultera en inteckning professionell för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för din situation.