hur man väljer din bolåneinstitutet

Tekniskt en inteckning långivare är en institution som ger lån till människor att köpa fastigheter. Dessa institutioner kan vara banker, kreditföretag, livförsäkringsbolag, företag litar som ger finansiering för att köpa mark, hus och fastigheter. Det kan finnas tusentals bolåneinstitut i ditt område varierar från små lokala banker till stora företagskunder hus som finansierar fastigheter över hela nationen.
Grunderna i en inteckning långivare

Mortgage långivare skulle kunna förknippas med privata banker som garanterar fastigheter skulder som ANZ och Westpac. Som köpare måste du hitta det företag som ger lån för de minst räntor och avgifter. Den inteckning finansbranschen bygger till stor del på provisioner och potentiella kunder kan jämföra villkor och andra fakta med Internet offerter. Den grundläggande skillnaden mellan en mäklare och långivare är en mäklare arbetar på en sko sträng budget och det finns mindre omkostnader jämfört med en långivare som en bank som skulle behöva investera en större summa för allmänna omkostnader. Inteckning mäklare är i verksamhet för att underlätta transaktioner, vilket innebär att de aldrig låna ut pengar, men du får en lämplig långivare som kommer att ge finansiering. Sådana mäklare har tillgång till en mängd olika långivare som lånar för olika situationer. Den slutliga skiljedomaren är du som kommer att avgöra vilket som är det bästa valet för dig. Vissa företag och finansiella institutioner dubbla som mäklare och långivare. Det är viktigt att du vet exakt vem du har att göra med, för om det är en mäklare att han kommer att betalas ut på basis av provision på hela lånebeloppet.
lån erbjuda

Ett erbjudande från långivaren är inte alltid det sista ordet och det finns ibland utrymme för förhandling. Flesta bolåneinstitut hålla en procentsats för sig själva över sin vanliga snitt för att generera ett lån. Därför vem vet en en viss dag långivaren kan erbjuda olika förslag till två personer med identiska kvalifikationer. Men det är inte olönsamt att tippa mäklaren eftersom han kan spara mycket pengar genom att be långivaren att avstå från avgifter och kostnader. Kom ihåg att det är aldrig dåligt att be en långivare för vissa undantag!

En annan fråga är hur man ska hitta den mest lämpliga Mortgage långivare? Du kan surfa på nätet och jämföra erbjudanden från olika långivare. Anta att du vill finansiera ditt hem. Det kommer att bli den största investeringen i ditt liv och det är mycket viktigt att hitta den bästa catering bolåneinstitutet till dina behov. Mortgage lånevillkor är liknande i de flesta fall, och variationerna är gjorda för att uppfylla egenheter av situationen. Mäklare (givet de genererar tillräckligt med omsättning) har tillgång till många stora lån och produkter att erbjuda dig, var som en bank eller låneinstitut har bara sina egna, som kanske inte alltid passar dina behov.

Alltid få en second opinion och se till att du får det bästa erbjudandet!