hur man väljer den bästa hem inteckning för dig

Det finns inget sådant som den enskilt bästa billån. Det bästa hem inteckning för dig är det som passar dig och din personliga situation. Här är några saker att tänka på innan du bestämmer dig.
Ett. Titta noga på din nuvarande ekonomiska situation. Försök att avgöra vad din ekonomiska bilden kommer att se ut under de närmaste åren.
2.Study räntor att få en känsla av var de är på väg. The Wall Street Journal, Barrons (tryckt på söndag endast) och några av de bättre söndag tidningarna har jämförande information räntan för förra året.
3.Determine hur mycket du kommer att lägga ner på ditt hus och hur mycket du har råd att betala varje månad.
4. Bestäm hur länge du räknar med att vara i huset. Om du räknar med att stanna för bara några år, titta på sätt att minska handpenning och att hålla den avslutande kostnader och punkter så lite som möjligt. (En punkt är en procent av beloppet av ditt lån, köparna i allmänhet måste betala ett visst antal poäng som en del av sina avslutande kostnader.) Om du planerar att stanna i flera år, är det viktigare att få den lägsta räntan du kan.
Fem. Förstå skillnaderna mellan inteckning valmöjligheter – fast, justerbar ränta (ARM) och ballong (se “Hur man välja mellan en fast och justerbar sats inteckning”).
6. Bestäm vad som är viktigast för dig nu och på lång sikt: att ha en jämn, konstant inteckning betalning, eller betala den lägsta initiala hastigheten med möjligheten att din inteckning betalning kan stiga.