hur man undviker inteckning bedrägerier

Med rekordmånga personer som söker bostadslån i dessa dagar, är det ingen överraskning att bedragare har utvecklat nya sätt att separera låntagare från deras pengar. Mortgage bedrägerier är på uppgång och typiskt människor mål som är överansträngda, har dåliga krediter, eller är i behov av ekonomiskt bistånd. Dessa bedrägerier kan kosta mycket – i själva verket kan de resultera i förlust av ditt hem. Gardera dig mot lurendrejare med lite bakgrund om gemensamma inteckning bedrägerier:

liten-för-hand-värvningar

Det finns dokumenterade fall av villaägare som omedvetet undertecknat bort titeln till sina hem eftersom de var förvirrade av pappersarbete. Med varje beslut som medför din ekonomi, få allt skriftligt och insistera på att läsa de dokument noga innan du skriver. Ställ frågor och se till att du förstår svaren. Var säker på att du aldrig signera pappersarbete med blanksteg eller tillåta någon att stressa dig genom processen.

dyra hem-köp seminarier

Du har sett annonser i tidningen (och på buss bänkar) för de hem-köp seminarier eller program catering till människor med mindre-än-perfekt kredit. Om du funderar på sådana tjänster, kolla in deras avgiftsstruktur först, och se till att du inte ska köpa in en bluff. Om du är skyldig att betala stora avgifter i förväg, är chansen att tjänsten inte är legitimt. Konsultera Better Business Bureau innan något ingripande.

den reconveyance racket

Säg att du kämpar med avbetalning eller avskärmning. Ett företag eller enskilda erbjuder sig att köpa fastigheten och sälja den tillbaka till dig, när du får din ekonomi tillbaka i form. Processen kallas “reconveyance,” och det finns legitima företag som erbjuder dessa tjänster. Om du stöter på en bedragare, men kan du hitta dig själv oförmögen att återköpa ditt hem.

Mål: omvänd inteckningar

Om en medlem av din familj överväger en omvänd inteckning, bör de skydda sig mot bedrägerier som särskilt riktar omvänd inteckningar och tala med en HUD godkänd rådgivare först. Se till att de får minst tre separata anbud skriftligen, och att de förstår villkoren innan du registrerar. Kom ihåg, låntagare har i allmänhet upp till tre bankdagar där de kan säga upp lån dokument.

hem kapital knackar hårt

I den här typen av genomsökning, är husägare kontaktats av ett hem entreprenör som erbjuder renoveringar till ett överkomligt pris. När husägare protester som de inte har råd att arbeta, föreslår entreprenören han ordna finansiering genom en långivare bekantskap. Husägare instämmer, entreprenören påbörjar arbetet, och presenterar sedan husägare med en massa pappersarbete. Några av de dokument kan vara tomma eller ofullständiga och entreprenören hotar att gå från jobbet om de inte är signerade omedelbart. Efter den omständigheten, upptäcker husägare som de har ansökt om ett hem kapital lån med höga priser och tillhörande avgifter. Vid denna punkt, har entreprenören all hävstångseffekt eftersom arbetet pågår och han har förmodligen fått en kick-back från skrupelfria långivare.