hur man undviker inteckning avslag

Komma avvisas av en fastighet hypotekslån kan vara en av de värsta saker som någonsin kan hända någon. Detta är en av de upplevelser som människor fruktar mest. Du vill inte gå igenom förnedring och pinsamt att ha din låneansökan avslås av din långivande bolaget. Intressant, folk tenderar att utesluta denna möjlighet när man går igenom köpprocessen. Det är först när de får chocken av sitt liv för att förvandlas från sina långivare för en eller annan anledning gör de börja titta på alternativ för att förhindra att det händer igen.

Köparen måste agera proaktivt för att förebygga inteckning avslag. Du måste komma ihåg att du måste vidta nödvändiga åtgärder, även om du inte har haft erfarenhet ännu för att förvandlas från din långivare som sådana olyckliga händelser kommer att reflektera över din Beacon poäng och göra det värre när det så småningom händer.

För att undvika att detta händer, åligger det dig att lära dig och förstå hur bedömningen av din inteckning ansökan görs och ta reda på de stora anledningarna utlåning företag vänder ner inteckning applikationer.

Mortgage företag fastställer sina respektive utlåning politik vid bedömningen av ansökningar bolån. Du måste göra en del forskning om utvärdering förfarandet och policies som antagits av dessa utlåning företag. Du kan också söka råd av inteckning mäklare för att få en tydlig förståelse på hur behandlingen går till och hur man kan närma ansökningsprocessen.

Det finns fyra stora problem som du måste ta hänsyn till innan du börjar lämna in din låneansökan. Dessa är:

Ett. Beacon poäng;
2. Aktuell skuld belastning;
Tre. Månadsinkomst, och
4. likviditet

Dessa fyra frågor är faktiskt de viktigaste referenserna för utlåning företag att bedöma låneansökningar och det är viktigt att du gör följande innan du skickar din låneansökan med din långivare.

förbättra din ledstjärna poäng

Innan du ens tänka på att köpa ditt drömhus, är det första som du måste utföra för att avgöra var du står som låntagare. Skicka in din begäran om en kreditupplysning från kreditupplysningsföretag byråer. Om, i din bedömning, är din kredit värdering låg då måste du utöva alla ansträngningar för att förbättra den.

minska din skuld belastning

Denna uppgift är ganska enkel. Om du för närvarande belastas av ett antal lån och skulder, så du kan vara taggad av långivare som en dålig kreditrisk. Innan du formellt ansöka om en inteckning, måste du betala upp och lösa några av dina skulder.

förbättra din utbetalande kapacitet

Du måste göra några allvarliga och topp-till-botten städning genom att upprätta en realistisk månadsbudget för att visa din förmåga att betala dina månatliga skyldigheter. Det är viktigt att du håller dig inom denna budget intervall under en tillräcklig tid innan du skickar in din låneansökan.

spara upp till handpenningen

Den sista punkten som du måste titta på innan du kan äntligen gå och prata med din långivare är den budget som behövs för handpenningen. I vilket fall, måste du se till att du redan har de medel som finns för att göra handpenning när du formellt lämna in din ansökan om inteckning. Specifikt måste beloppet på sidan vara minst 20% av värdet på den fastighet som du har för avsikt att köpa.