hur man tjänar pengar när marknaden är deprimerad

Fyra år sedan, huset där jag bor säljs för $ 390.000. Fastighetsmarknaden i mitt område (urban nordöstra USA) var på en all-time high, och exploderar fastighetspriser – som drivs höga hyror och löftet om god hyresintäkter – hade dragit tusentals investerare in på arenan. Idag, medan huset är fortfarande värderas till $ 390.000, är ??dess marknadsvärde avsevärt mindre. Liknande bostäder i samma och liknande stadsdelar säljer för $ 205.000 till $ 250.000.

Historier som denna är vanliga över hela landet, även om detta är på den yttersta kanten. Medan många människor som tog fördel av låga intressen, enkla lån och justerbara priser teaser står inför avskärmning och förlust, det finns sätt att dra nytta av en deprimerad marknad och vinst kraftigt från det. Här är några tips för att dra nytta av en deprimerad fastighetsmarknaden för att bygga din egen bo ägg.

Ett. Förstå grundläggande principer för vinst.
En kunniga investerare, vare sig i fastigheter eller någon annan marknad, förstår en grundprincip – dags att köpa är när priserna är låga. Medan tumlande fastighetspriser och en stagnerande marknad är dåliga nyheter för villaägare som har köpt under de senaste fem åren eller så, de är utmärkta nyheter för dem som är i stånd att köpa nu, speciellt för långsiktiga investeringar.

2. Vet du varför du ska köpa.
Det finns tre viktiga skäl till att köpa ett hem på någon marknad: att leva i det, att vända det, eller att härleda stadig inkomst från det. En deprimerad marknaden är en perfekt tid att köpa om du planerar att hålla hemma ett tag – inte så mycket om din avsikt är att vända på fastigheten. Vända egenskaper beror på stabila marknadsvärden eller en stigande marknad. En deprimerad marknad gör flippa mer riskfyllda, men inte omöjligt. I själva verket, om du väljer noga och hitta riktiga fynd, kanske du kan vända fastigheter med ett minimum av investeringar i fixa.

Tre. Gårdagens heta marknader är dagens möjligheter.
När fastighetsmarknaden blir varma, lockar de fler byggare att sätta upp fler fastigheter i hopp om att slå mynt i. Många av de hetaste fastighetsmarknaderna i de senaste fem till tio åren är nu “överbyggd”, med långt fler egenskaper än det finns köpare. Det är en perfekt tid för en köpare att komma in och köpa stillastående fastigheter till fyndpriser. Kom ihåg, de skäl som gjort området populärt existerar fortfarande, och befolkningen kommer att fortsätta att växa. Det är bara det att konstruktionen har tillfälligt översteg efterfrågan. En kunniga köpare kan utnyttja fynd fastigheter prissättning att köpa dyra fastigheter end lyx, eller köpa två för priset de skulle ha betalat för en fem år sedan.

4. Tänk tillbaka till grundläggande ekonomi.
I en stigande fastighetsmarknad (exploderar i vissa delar av landet), var kunniga investerare letar efter snabba pengar. Tanken var att köpa nu och sälj högre i en mycket kort tid. Med fastighetsvärden stillastående och även släppa, är skiftet till att tänka i termer av inkomst generation och kassaflöde. Hyresintäkterna är där det händer. I städer runt om i landet, har hyrorna drivits av den uppblåsta värdet på fastigheter. Eftersom fastighetspriserna sjunkit, hyrorna kommer – men hyra minskningar kommer att ta mycket längre tid att falla.

Med andra ord, kan du dra full nytta av det faktum att de nuvarande hyrorna i en deprimerad fastighetsmarknaden baseras på gårdagens höga fastighetspriserna. De hyresintäkter som var utformad för att stödja en inteckning i ett hem som kostar $ 390.000 kommer att sätta en nätt vinst i fickan varje månad om din inteckning är för halva det beloppet.

de fem heta fastighetsmarknaden räntemarknader i oss

Ett. Austin, Texas – eller de flesta av Texas, faktiskt. Texas är fortfarande en av de snabbast växande marknaderna i USA, och att tillväxten drivs av fortsatt ekonomisk och jobbtillväxt, vilket innebär en fortsatt befolkningstillväxt.

2. Florida – som Texas, Florida har varit en het handelsvara i flera år nu. Många av de stora städerna är överbyggd, och investerare som planerade på att göra en snabb vändning med nybyggnation håller egenskaper som de inte kan sälja. Hyrorna är höga, och semester hyresintäkter är ännu högre.

Tre. Atlanta, Georgia – Atlanta har en förvånansvärt levande hemmamarknad, och en rörlig befolkning teckningar av spirande industri och vackra klimatet. Den höga studenter och många kortsiktiga trattar karriär gör hyresmarknaden en prime en, medan låga huspriserna gör det en stor investering möjlighet.

4. Suburban Boston, Massachusetts – High tech, industri och utbildning samverkar till att göra Boston en het hyresmarknad, men de verkliga värdena är i semi-urbana städer som omger staden. Fallande fastighetspriser och stigande hyror kombinera att göra uthyrning fastigheter en utmärkt långsiktig investering i detta område.

Fem. Las Vegas – Sin City är rätt upp där med de mest overbuilt områden i USA Stigande fastighetsvärden drog investerare, och överflödet på marknaden har drivit dessa värden tillbaka ner igen. Men, fortsätter staden att dra befolkning och att växa, så det är dags att köpa in