hur man sparar pengar på din inteckning

Förståeligt, då de flesta bostadsköpare leta efter en inteckning, är deras högsta prioritet att få den lägsta månatliga utbetalningen. Men det är en bättre idé att titta på hur mycket det kommer att kosta dig på lång sikt, både räntebetalningar och avgifter. Genom att titta på dessa kostnader, kan du spara en betydande summa under åren.

Även om du redan har en inteckning, det finns fortfarande ett antal strategier du kan använda för att minska den totala ränta du ska betala. De flesta av dessa accelerera hastigheten med vilken du betala tillbaka lånet, och som minskar dina långsiktiga räntekostnader.

Här är några sätt att minska den långsiktiga kostnaden för din inteckning:

Jämför erbjudanden
Det lönar sig alltid att få erbjudanden från flera långivare när du är shopping för en inteckning. Erbjudanden kan variera kraftigt. Speciellt om din kredit anses sub-prime, bör du inte acceptera en hög ränta inteckning utan söker ett bättre erbjudande.

överväga avgifter
En faktor som ökar kostnaden för din inteckning är de avgifter eller poäng långivare lägga på affären. Titta på dessa noggrant, och inte vara ovilliga att utmana avgifter som verkar vara för högt. Jämför erbjuder hjälp den effektiva räntan (APR), vilket inkluderar både ränta och avgifter.

Förkorta löptiden
Om du tänker vara i huset under en längre tid, kan du sänka dina räntekostnader väsentligt genom att välja en kortare inteckning sikt. Detta kommer att öka din månatliga betalning utan att du kan spara betydligt under lånets löptid. Det kan också göra det möjligt för dig att få en reducerad skattesats på hypotekslån. Till exempel, kan du spara $ 66.364 under hela löptiden för en $ 100.000 inteckning genom att välja en 15-årsperiod på 5,75 procent jämfört med en 30-årsperiod på 6 procent.

betala varannan vecka
Tänka sig att betala din inteckning varannan vecka istället för varje månad. Skillnaden är knappt märkbar, men detta kan minska den ränta du betalar sedan din huvudman minskar mer stadigt. Och, eftersom det finns 26 två-veckors perioder under året, gör du faktiskt en extra månatlig utbetalning varje år, ytterligare krympa den huvudansvarige.

klippa PMI
Om din handpenning är mindre än 20 procent av huset priset, kan du bli tvungen att ta ut privata försäkringar för hypotekslån (PMI). Men när din inteckning huvudman minskar till 80 procent av bostadens värde, kan du ansöka din långivare att säga upp försäkringen. Detta kan inträffa när du har återbetalat en del av kapitalbeloppet eller om hem värde stiger snabbt. Du kanske måste ha huset omvärderade, men besparingarna ska göra bekostnad värt.

För fler sätt att spara pengar på din inteckning, besök http://www.lendingtree.com/cec/yourhome/yourmortgage/how-to-save-money-on-your-mortgage.asp