hur man sparar pengar på din inteckning (hypotheque)

För att lyssna på den genomsnittliga personen diskuterar sina lån, skulle du tro att det enda som påverkar den totala kostnaden för sin inteckning är hastigheten. Du har hört det, på fester, på över staketet konversationer: “Vilken ränta fick du på din inteckning?” “Jag fick en bolåneränta (taux hypothécaire) av ____%”. Ändå har det visat sig att, givet samma parametrar (betalningsanmärkningar, längd inteckning, betalningsvillkor, etc), är den genomsnittliga skillnaden mellan bolåneräntor ca .06%. På en $ 100.000 inteckning, är det bara $ 41,12 per år.

Är det värt all den tid på att ringa olika inteckning mäklare (hovman hypothecaire) och forska på internet för att nå en sådan liten besparing? Nej, om du räknat ut tiden shoppa runt för en hastighet på din per timme lön, skulle du finna att du spenderat mycket mer än $ 41,12 genomsnittliga besparingar! Faktum är att några egentliga besparingar på din inteckning inte kommer att ske genom att shoppa runt i timmar och timmar som söker den lägsta hastigheten. Låt oss inse det, alla långivare kommer att veta din kreditvärdighet, de är alla kommer att titta på samma faktorer och därmed de satser vardera av dem citat kommer att vara i samma smala intervall. Fastställande räntor är bara en funktion av risk / belöning nyckeltal som långivare analysera. Eftersom de alla använder samma analysteknik, kan du inte förvänta dig att priserna vara grovt annorlunda. (Lyssna inte på dina grannar. Den som skryter om att han fick ett dramatiskt annorlunda ränta än du kunde få antingen har en mycket gynnsammare kreditbetyg, eller ljuger.)

Det enda sättet att få en verklig besparing på din inteckning är att ha en övergripande inteckning strategi. Det finns många typer av bostadslån (hypotheque) som erbjuds, och kombinationerna av riktmärke som används, kan betalningsvillkor och varaktigheten av lånet har en hel del inflytande på lånet över tiden. Detta är vad som är mer viktigt att titta på. Att hitta inteckning professionella som kommer att diskutera mer än bara räntan, men i stället kommer att förstå de ekonomiska marknaderna och granska din ekonomiska situation och långsiktiga planer kommer att uppnå mycket mer besparingar på din inteckning. Att välja rätt inteckning strategi kan spara tiotusentals dollar, jämfört med $ 40 ovan som kan sparas på en lägre ränta.

Varför pratar bankerna endast om räntorna när det egentligen inte så stor skillnad mellan priserna? Eftersom det är ett enkelt sätt att locka kunder. Utveckla en hel inteckning strategi för en kund tar mycket mer i termer av att förstå och analysera marknader, produkter inteckning, individuella behov och en mängd variabler. Många bankirer och mäklare inteckning har varken tid eller kompetens att utföra denna ingående tjänster för sina kunder.

Om du verkligen vill lära sig mer om hur detta begrepp kan vara sant, läs fler artiklar på vår hemsida.