hur man söker privata pengar långivare

Många företagare eller verkliga fastighetsinvesterare nya mot processen att samla privata medel anser att kvaliteten på deras affärsmöjlighet eller företag bör vara kritisk till att skaffa privata pengar långivare. De privata bolåneinstitut som går igenom detta är leende, eftersom denna attityd är så vanligt och diametralt motsatt från sanningen.

Sanningen är att framgång i att lyfta privata pengar från privata investeringar handlare har mycket mer att göra med dig, din grupp tillsammans med de relationer du bygger. Det är ett förfarande som jag integrera min grad formulering (Get Ready, Attract, Deliver).

Jag vill tala om “Attract” en del av ditt system, helt enkelt därför att om du inte kan prata med rätt personer som kan vara entusiastisk över privata bolån, den bästa förberedelsen, och finaste planen kommer att falla på “döva” öron . Samt en värld av privata investeringar utlåningen handlar om relationer.

Tänk på det. Antag viss egendom investerare kom till dig att be att få en $ 100K investering inbillar du möjligen kunde vara deras privata pengar långivare. Skulle du ge även dem en stund av din tid när du inte känner till dem plus dina kollegor eller vänner var inte vän med dem också? Inte knappast.

nätverk för privata bolåneinstitut

Och de flesta “nätverkande” möten vars infört mål är att avslöja personer som privata bolåneinstitut, kom ihåg att beteckningen. Tvärtemot vanlig praxis, är det lönsamt nätverkare inte någon som kommer upp med de allra flesta visitkort. Hur många potentiella privata investerare tror du kommer att tänka på dig (eller ens vill tänka på dig) efter 1 min prat som bestod mestadels av er gapande på om din investering eller ditt företag till dem?

Real nätverk för privata pengar handlar om att bygga effektiva och ömsesidigt fördelaktiga relationer med människor som mycket väl kan ha ett intresse av att göra en privat investering. De saker de välmående nätverkare frågar när han eller hon möter någon (oavsett om de är ute efter att öka privata investeringar eller nåt annat) är:
• Vem är du är du?
• Hur kan jag hjälpa dig?

“Tjäna” kommer att bli den avgörande frasen. Oavsett hur mycket du tror att du förstår om en privat pengar långivare, eller sitt företag, eller de organisationer hon är en del av, den enda som kan svara på frågan “hur kan jag hjälpa dig?” Är den personliga investerare på egen hand .

Tro inte att du har kunskap som du inte gör det. Försök inte att avgöra vad du har att uppnå. De flesta människor vill idag ha personliga och professionella relationer med “givare”, inte “tagare”. Gör inte du?

Ja, tar det lite tid att bygga upp en relation med trovärdighet och respekt att ha en privat pengar långivare som initialt inte känner dig. Du hittar inga genvägar till att skapa en personlig relation.

Tja … Faktum är att jag kan tänka mig en! Börja med att göra en insats med relationer med män och kvinnor du nu vet, och individer de redan vet. Gör det med känsla för detaljer, och i en riktigt kort tid kommer du att upptäcka att leva mitt ibland er, är en hel del privata bolåneinstitut som kan överväga att delta i dina fastigheter erbjuder.

Eftersom detta är en social blogg, och jag inser att det finns massor av extremt produktiva nätverkare, föredrar jag att fråga:

“Vad nätverkande strategier har varit lönsamt för dig?”
och
“Hur kan möjligen jag tjäna dig?”