hur man söker privata pengar investerare

Massor av företagare eller fastighetsinvesterare nya för företaget att ackumulera privata medel anser att kvaliteten på deras investeringsmöjlighet eller organisation borde vara viktigt att få privata pengar långivare. De privata pengar långivare som granskar detta är leende, på grund av att denna attityd är så vanligt och mittemot från sanningen.

Verkligheten är alltid att prestation att höja privata pengar från privata fonder handlare har en hel del mer att göra med dig, ditt team tillsammans med de relationer du utvecklar. Det är en metod som jag har i min grad systemet (Get Ready, Attract, Deliver).

Jag vill diskutera “Attract” komponent från metoden, främst eftersom om du talar till dina lämpliga personer som kan överväga privata bolån, den bästa förberedelsen, och allra bästa planen är på väg att falla på “döva” öron. Tillsammans med den gemenskap av private equity utlåningen handlar om relationer.

Tänk på det. Antag några fastigheter investerare krage du ber att få en 100 storslagen finansiering inbillar du kunde vara deras privata pengar långivare. Skulle du ge även dem 2 sekunder av din tid om du inte var familair med dem och dina egna kollegor eller vänner visste inte dem också? Inte troligt.

nätverk för privata bolåneinstitut

Och de flesta “nätverkande” konferenser vars meddelade ändamål stöta på människor som privata bolåneinstitut, minns denna beteckning. Tvärtemot den allmänna tillämpas, är det lönsamt nätverkare inte en personone som kommer upp med de flesta visitkort. Vilket antal möjliga personliga pengar investerare känner du kommer att minnas dig (och ens behöver tänka på dig) direkt efter en 1minute interaktion som innehöll mestadels av er gapande på om dina möjligheter eller ditt företag till dem?

Äkta nätverk för privata pengar handlar om att bygga lönsamma och ömsesidigt fördelaktigt partnerskap med personer som kan möjligen ha en viss nyfikenhet i att göra en privat investering. Utredningarna den lönsamma nätverkare frågar när hon eller han möter någon (oavsett om de är ute efter att höja private equity eller nåt annat) är:
• Vem är youhave du varit?
• Hur kan jag hjälpa dig?

“Tjäna” kommer att bli den avgörande frasen. Oavsett hur mycket du tror att du förstår om en privat pengar långivare, eller dennes organisation eller de organisationer hon tillhör, den enda som kan svara på frågan “hur kan jag hjälpa dig?” Kommer att vara den personliga investerare på egen hand.

Förutsätt inte. Försök inte att avgöra vad du har att förvärva. De flesta män och kvinnor måste ha personliga och professionella relationer med “givare”, inte “tagare”. Gör inte du?

Ja, tar det en stund att skapa en relation av samförstånd och respekt att ha en privat pengar långivare som till att börja med inte känner dig. Du hittar inga snabba lösningar för att bygga en personlig relation.

Tja … Egentligen kan jag tänka mig en! Börja med att delta i familjens relationer med folk du just nu känner, och människor idag som de redan vet. Gör detta målmedvetet, och inuti en otroligt kort tid kommer du att få reda på att leva mitt ibland er, finns flera privata bolåneinstitut som väl kan överväga att vara en del av insidan dina fastighetsinvesteringar möjligheter.

Eftersom detta är verkligen ett socialt nätverk, och jag är medveten om att det finns många mycket framgångsrika nätverkare, skulle jag vilja fråga:

“Vad nättekniken råkar vara produktiva för dig?”
och
“Hur kan jag tjäna dig?”