hur man slåss tillbaka mot vandringar basräntesystem

När Bank of England basränta går upp betyder det i stort sett två saker … goda nyheter för sparare, och dåliga nyheter för villaägare. Det är därför det inte kommer att överraska någon att få reda på att medan besparingar leverantörer väntar till sista minuten för att förmedla nyttan av förbättrade räntor, har bolåneinstitut varit snabba att föra vidare de höjt kostnaderna till kunderna.

För det mesta bolån har bara ökat i takt med basräntan, med artister som Cheltenham & Gloucester, Intelligent Finance och Halifax alla öka sina skattesatser av standarden 0,25%. Endast ett fåtal företag har gått över den takt med Abbey ökar sin ränta med 0,34% och både Bank of Scotland och Mortgage Företag ökar sina priser med 0,35%, men se upp för ytterligare höjningar från andra företag vid månadsskiftet.

Men med en ytterligare bas räntehöjning väntas i det nya året, husägare kommer sannolikt att bli stucken igen, så vad kan göras för att bekämpa dessa höjningar? Mitt förslag är att överväga en remortgage med en offset eller fast ränta.

En offset inteckning innebär kontanta besparingar ställs mot din skuld så att du bara betalar ränta på balansen. Detta innebär att de månatliga återbetalningarna beräknas på hela skulden innan avräkning beaktas, och medan detta innebär att du betalar för varje månad det ger dig även möjlighet att rensa skulden mycket snabbare och du nytta genom att inte betala skatt på den ränta du normalt skulle tjäna på sparande.

En fast ränta inteckning erbjuder verklig sinnesfrid inför ytterligare höjningar. Den som betalar ut nära den övre änden av hans eller hennes betalningsförmåga skulle med rätta vara oroliga för verklig risk för att betala ännu mer varje månad. Det är därför en fast ränta inteckning kan erbjuda verklig säkerhet att du kommer att betala en hanterbar månadskostnad för en inställd tidsperiod.

Men du väljer att bekämpa basen räntehöjning se till att hålla ett vakande öga på marknaden genom att besöka inteckning miniräknare moneysupermarket.com hitta de billigaste affär för dina behov.