hur man skriver en umbäranden brev

Som förra året, var 6,4 miljoner hushåll i avskärmning. Det antalet väntas öka med en miljon före slutet av 2012. Man skulle kunna tro att ju längre bort att landet blir från den ursprungliga bostäder kollaps hösten 2008 att utsikterna för marknaden skulle bli mindre dyster. Det är tyvärr inte fallet. Utmätningar väntas stiga i år mer än tidigare år främst på grund av det faktum att en federal process som har först nyligen avgjorts tvingade långivare och banker att utestänga på bostäder till en bromsade takt. Nu är dessa långivare är ute efter att spela ikapp. Uppenbarligen är detta skramlande husägare i bostäder som är närvarande under vatten, vilket innebär att balansen i inteckning i hemmet outdistances marknadsvärdet av hemmet själv. Utestängning tycks vara nära förestående, och många okunniga husägare är omedvetna om de åtgärder som kan utnyttjas i syfte att avvärja avskärmning. En av dessa åtgärder innebär att man söker ett lån modifiering.

Detta alternativ är endast rimligt för villaägare som faktiskt har råd med sina hem, bara inte under den nuvarande inteckning plan. Detta är ett allt populärare alternativ, men inte alla ansökningar om ett lån modifiering är godkända. Det är en lång, mödosam process komplett med några komplicerade steg. Det första steget är dock en av de lättare steg, och det är att skriva vad som kallas en svårigheter brev. Ett svårigheter brev är bara ett brev adresserat till långivaren att ge en detaljerad förklaring på husägare nuvarande ekonomiska situation, och varför han eller hon tvingades standard på hypotekslån som följd. Om processen för att ansöka om ett lån modifiering är framgångsrik, kan husägare och långivare förhandlar sedan en betalningsplan som passar husägare nuvarande ekonomi betydligt mer bekvämt. Men detta mål kan endast uppnås med en välskriven umbäranden brev som sparkar startar hela processen. Vissa husägare vet inte riktigt var man ska börja hur man skriver ett sådant brev ändå. Här är några tips.

Först ut är en av de viktigaste sakerna en husägare kan göra för att vara kortfattad. Långivare, särskilt i dagens bostadsmarknad, kommer att titta på flera, potentiellt dussin av dessa brev. Det finns ingen anledning att skriva om krig och fred. En enkel 2:58 sidan förklaring kommer att göra fint. Bli inte hängas upp på obetydliga detaljer, bara komma till saken. Långivaren är inte ute efter Hemingway stil prosa, men det betyder inte att brevet inte ska vara välskriven. Visst undvika grammatiska och stavfel. I slutändan är detta ett professionellt dokument, och det är bättre att imponera. Det är också bäst att vara så artig som möjligt. Kom ihåg att du ber om hjälp från någon med ingen rättslig skyldighet att ge någon, kommer de att uppskatta några nämner i brevet om hur slag de är att betrakta din ansökan.

Grunderna för svårigheter att långivarna kommer att tänka på är följande: Plötslig sjukdom, arbetslöshet, minskade intäkter, misslyckande för ett företag, jobb omlokalisering, död av en familjemedlem, fängslande, skilsmässa / äktenskaplig separation, värnplikt, överdrivna medicinska räkningar och skador egendomen i fråga. Det brukade vara så att långivarna inte skulle överväga en begäran om ett lån ändring på grund av en återställning i en justerbar sats inteckning, men sedan 2008 kollaps, har de varit betydligt mildare i denna fråga.

Många husägare inför avskärmning faktiskt kunna betala av sina hem, bara inte i deras nuvarande inteckning planer. Det bästa sättet för dem att bekämpa detta är att börja med att bara sitta vid datorn och skriva. Inte bara kan detta visa sig vara något av en renande upplevelse, men det kan bara rädda en ägare från avskärmning. För mer information om lån modifiering eller advokater inteckning, kolla de här.