hur man skall avgöra vilken typ av inteckning är bäst för dig

Som alla vet, köpa ett hem är stressigt och en av de viktigaste besluten som man måste göra är vilken typ av lån för att få. Välja inteckning som fungerar bäst för dig och behandlar dina specifika behov kan potentiellt spara? eller kosta dig? tusentals dollar över längden på hypotekslån.

Kanske det största beslut är om att ta en fast ränta (FRM) eller en justerbar (ARM) inteckning. En fast ränta inteckning är just det? räntan på ditt lån kommer inte förändras även om räntorna går upp eller ner. En justerbar ränta inteckning kommer att gå upp eller ner, beroende på den rådande räntan på den tiden. Det beror på tillståndet i ekonomin, dina personliga och ekonomiska situation och hur mycket av en risk du vill ta. Omkring 70% av alla bolån är fast ränta.

En fast ränta inteckning erbjuder stabilitet? du behöver inte oroa dig för din månatliga betalning kommer upp, men du kan gå miste om en bättre ränta. En justerbar sats inteckning löper med en ränta som är ansluten till rådande marknadsränta? den månatliga inteckning betalning kommer att vara mer eller mindre, beroende på vad marknadsräntan gör. En justerbar ränta inteckning inte erbjuder något skydd – det kan finnas en gräns för hur mycket räntan kan förändras under en viss period, det kan också finnas en gräns för hur mycket som priserna kan höjas över längden på lånet.

En förändring av räntan kan innebära en stor skillnad i hur mycket du betalar för ditt hem. En ränta på bara en poäng mindre kan betyda en besparing på runt $ 50.000 på den genomsnittliga trettio år inteckning och runt $ 5.000 på den genomsnittliga 15-årigt inteckningslån. Dessutom kan en höjning av räntan med bara en eller två procent innebär månatliga betalningar som är mellan $ 50 och $ 250 högre. Ett annat alternativ är att ta ut en fast ränta inteckning och sedan re-finansiering om räntorna går lägre.

Längden eller löptid inteckning är också viktigt. De flesta bostadsköpare välja den traditionella 15 eller 30 år inteckning, men det är också möjligt att ta ut en inteckning som är 10, 25 eller ens 40 år. Det beror helt på hur mycket du har råd att betala varje månad och hur snabbt du vill äga ditt hem direkt? självklart, den kortare termen av inteckning, desto högre blir din månatliga betalningar.

Det är också möjligt att ta ut ett 30-årigt hypotekslån och när du har råd, betala mer mot huvudman, vilket gör den kortare löptid. Helt enkelt göra en extra utbetalning en månad kommer att avsevärt minska uttrycket av inteckning? samt att spara en avsevärd summa i räntekostnader. Om du betalar extra, se till att betalningen går mot huvudmannen, snarare än intresse.

Det finns några andra alternativ. Ett alternativ justerbar ränta lån har en ränta som justerar varje månad? det tillåter husköpare att njuta av lägre månadsbetalning belopp först och sedan göra högre betalningar senare, när de bättre råd. En så kallad ballong inteckning erbjuder en betalningsplan som liknar den traditionella 30 år inteckning? men med en kortare löptid på upp till sju år. Vid terminens slut, måste köparen betala det utestående saldot.

Du kan också vara berättigad till en FHA (Federal Housing Authority) lån? en fast ränta inteckning som är avsedd för bostadsköpare med en låg inkomst eller dålig kredit, som köper ett hem för första gången. En FHA lån kräver oftast mindre av en handpenning och offesr en lägre ränta än en vanlig inteckning. En FHA hypotekslån säkras också till långivaren i händelse av fallissemang av köparen.

Ett annat alternativ är en VA (Veteran? S frågor) inteckning, vilket gäller för köpare som har erfarenhet av att tjäna i det militära, samt en efterlevande make. VA lån har flera fördelar – det är möjligt att få en inteckning med liten eller ingen handpenning, lånen är assumable och det finns inget straff för prepaying lånet. Det finns dock ett maximalt lånebelopp – i de flesta stater är $ 417.000? och du har fortfarande att kvalificera sig så långt som intäkter och kredit är berörda.

Ditt hem är förmodligen den enskilt största köp du gör. Det är värt att ta tid att hitta den inteckning alternativ som fungerar bäst för dig. De typer av inteckningar som finns tillgängliga påverkar alla dina betalningar annorlunda. Den typ av inteckning valt mestadels beror på personliga inkomster och hur lång tid som du funderar på att betala för lånet.