hur man sänka hem bolåneräntorna

Det finns två grundläggande viktiga typer av billån som finns där ute. En kallas en fast ränta inteckning som innebär ett fast belopp för betalning för hela betal-up period. Detta innebär att oavsett vilka ekonomiska förutsättningar, måste man betala en viss summa pengar till långivaren för varje betalningsperiod.

En annan grundläggande typ av billån är justerbar ränta inteckning. Detta är ett arrangemang som möjliggör en persons betalning spännas på ekonomiska indikatorer såsom de av penningmarknaden. Detta innebär att en persons ränta betalning kan gå upp eller ner beroende på utvecklingen för hela ekonomin. Justerbar ränta inteckningar har oftast lägre räntor än de fast ränta inteckningar (på grund av riskerna med justerbar ränta inteckning).

Under de senaste åren, vi har förmodligen haft de lägsta räntorna för de senaste 50 åren eller så. Detta är en bra indikator för de flesta betalningsmottagare hem inteckning, men det är också en indikator på att under de närmaste åren, kommer räntorna förmodligen gå upp.

Tänk på att räntor och betalningar förvärras efter gång. Att betala för ett hem inteckning alla kokar ner till hur mycket pengar kan du generera på kortast tid. Detta kommer att avgöra hur mycket räntebetalning du måste göra för huset. Ju kortare tid det tar dig att betala för huset, den lägsta dina kostnader kommer att vara för räntebetalningen.

Ränterörelser är väldigt dynamisk och spännande. Att ha en stark utsikt mot räntor rörelser kan bestämma en position i att betala för en inteckning. Om man troget anser att priserna är bundna att gå upp, då han är bättre utnyttjar en fast ränta hem inteckning, men om man uppriktigt tror att priserna fortfarande är bundna att gå ner, ska han få en justerbar bolåneräntan hem för att utnyttja av rörelserna.

Att ha en god känsla för räntor och deras rörelser kan spara en mycket pengar. Fråga din långivare om de olika systemen och räkna ut hur mycket du är skyldig att betala för varje typ av arrangemang, vikt de risker och möjligheter med förflyttningar av räntor och välja den bästa gårdsstöd.