hur man säljer ett hus i en kall ekonomi

Även i de bästa av tider, kan sälja ett hus under de långa vintermånaderna vara en utmaning. I dessa tuffa ekonomiska tider många blivande hem säljare väljer att behålla sina hus tills marknaden börjar titta upp. Inte alla har det alternativet på grund jobbet förändringar, ekonomi och andra omständigheter utanför kontroll. Om att sälja huset är ett absolut måste i dessa vintermånader efter några no-nonsense tips kan hjälpa.

Vara aggressiv om att hitta rätt fastighetsmäklare.

Först och främst är att välja en fastighetsmäklare. Vikten av att hitta rätt person för att sälja ett hus kan inte överskattas. Det finns en uppsjö av råd finns på webben framhäva fördelarna med att sälja ett hem utan en fastighetsmäklare. Det är svårt nog för de framgångsrika, erfarna agenter för att sälja bostäder nu, för nybörjare är det näst intill omöjligt. Detta betyder inte att det är en bra idé att hyra chefens systers kompis brorsdotter. Gör forskning och ta reda på vilka användare och vilka medel har sålt de flesta hem nyligen i ditt närområde, prisklass och hem stil.

Titta på hur myndigheter och agenter hem marknadspositioner inom dina områden. Fråga vänner och grannar för rekommendationer, sedan be agenter av intresse att göra en marknadsanalys på hemmet. Gör forskning om vad som säljs, är till salu och hur länge bostäder kvar på marknaden i området. Att vara kunnig om marknaden hjälper säljarna utvärdera potentiella agenter.

Som med alla stora beslut som gäller pengar, är det viktigt att shoppa runt. Det är också viktigt att lyssna på vad agenter har att säga om tillståndet i hemmet och en realistisk prisklass. Det är frestande att gå med agenten som säger de trevligaste sakerna, som ger det högsta prisklass och göra de mest imponerande löften. Tyvärr kan det vara den agent som talar säljaren några obehagliga fakta som kan vara mest sannolikt att sälja huset.

Gör huset sticker ut från resten.

När en fastighetsmäklare har valts, få honom eller henne att göra en lista över saker som måste göras för att visa ett hem på bästa sätt. Denna förteckning bör vara realistiskt att säljarens budget och tidsram. Om det måste vara en snabb försäljning, en lång lista av saker att göra för att piffa upp huset är inte realistiskt och en säljare skulle göra bättre för att sänka priset.

Curbvädjan gör en skillnad, så lite pengar som spenderas på färska växter och blommor kan vara en klok investering. Trimma häckar, sopa den främre promenad, kolla lökar i utomhus lampor och reparera eventuella skador nära ytterdörren t.ex. sprickor eller hål. Något som till synes oviktiga som en ny postlåda eller en fin dörr krans kan göra ett gott intryck på en köpare. Samma sak gäller för insidan. Att ta hand om små detaljer och hålla huset immaculate och plotter är absolut nödvändigt.

Håll inblandade och vara flexibel.

I en köparens marknad och under de magra vintermånaderna en säljare behöver för att hålla koll på vad som händer på marknaden. Ställ en dag varje vecka för att kolla in med fastighetsmäklaren och ställa direkta frågor. Ta reda på vad marknadsplan är varje vecka för reklam, öppet hus och agent uppföljning med potentiella köpare, vilket är särskilt viktigt i en tuff marknad. Det är också viktigt att vara positiv och vara flexibel. Eftersom marknadsförutsättningarna förändras, kan det bli nödvändigt att sänka priset.