hur man rengör upp inteckning röran

Greer, SC – New York är att skapa en 90-dagars motorstopp perioden före avskärmning för att ge husägare i trubbel tid till forskning sina optioner. Fairfax, Virginia använder skattepengar för att köpa upp avskärmad hem med hopp om att stabilisera grannar kraschar fastighetsvärden. $ 180.000.000 i skattepengar har redan tilldelats det nationella Utestängning Mitigation Counseling program, tänkt att prata husägare genom processen att kämpa för att behålla sina hem.

“Det råder ingen tvekan om att vi har en inteckning röra och en hel massa olika idéer om hur man ska städa upp det,” erkänner Craig Rozema, fastighetsinvesteringar specialist, ledande portföljförvaltare, och författare till den nya boken “The Next Hot Real Estate marknaden. ”

Två av de män mest frispråkiga om sina idéer om sanera högriskbolån röran är presidentkandidaterna Barak Obama och John McCain. Den demokrat nominerade ordföranden föreslår att erbjuda 10 miljarder dollar i skattepengar för att hjälpa städerna köpa avskärmad egenskaper. Den republikanska kandidaten för befälhavare och Chief föreslår beställer bankerna att avsluta befintliga subprimelån och skriva av förluster.

“Alla har sina planer på hur man ska lösa ut i detta brast bubblan. Någon plan – någons handling – är bättre än ingen plan och ingen åtgärd “, säger Rozema. “Tyvärr är skadorna. Fastighetsvärde leds ned. Även de bästa idéerna kan bara dämpa landningen. ”

Inte alla områden i USA står inför rekord utmätningar. Delar av Utah, Arizona och Colorado har konsekvent sett fastigheter försäljningen ökar. Men medan delar av områden som Georgien kan ha nått botten redan, delar av Kalifornien, Nevada och Florida verkar fortfarande vara i ett fastighetsvärde fritt fall drop.

“Titta, i vissa områden i detta land spekulanter gick galet. De köpte upp hus som har för avsikt att vända dem, och en del fastnade. Andra sålde dessa hus för långt mer än de är värda, och de nya husägare fastnade. Bankerna lånade mer än de borde behöva riskabla människor, och bankerna fastnade. Till viss del är marknaden korrigera bara sig själv. Det är tråkigt att en del goda människor skadas på vägen, men det är också en stor möjlighet för andra goda människor att rycka upp riktiga fynd. ”

Rozema jämför denna inteckning röran till en lång börsnedgången. “Vi har en svart måndag i fastighetsbranschen”, säger han, “Det är precis som varar en fan av mycket längre än en dag.”

När lagren är som lägst, kunniga investerare köpa och inneha. När fastigheter kraschar, kunniga människor investera för lång tid.

“De dagar att köpa en fastighet med avsikt att sälja den för en stor vinst sex månader ner linjen är över”, säger Rozema. “Alla de stora borgen ut idéer kan bara dämpa denna massiva ekonomiska slag. Det verkliga svaret för de områden i landet som fortfarande inte har sett botten på denna bostadsbristen är för individer att köpa till fyndpriser och bo med huset för lång tid. “