hur man remortgage för en bättre affär

Att nöja sig med samma inteckning långivaren för uttrycket av din inteckning inte längre gäller för de flesta av låntagarna. Traditionellt du har tagit ut en inteckning och stannade sätta för helheten av inteckning sikt men på senare tid mer och fler låntagare har insett att detta inte kan göra ekonomiskt förnuft.

Inte vara proaktiva i shopping kan betyda att betala över oddsen för det största ekonomiska åtagandet för de flesta människors liv.

Många låntagare avskräcks av tanken på att byta bolån genom att titta tillbaka till den tid då de först köpte sitt hem, till synes oändliga sagan om låneansökan och godkännande, juridiskt arbete, packa och flytta.

Säkra en remortgage är i jämförelse en enkel process, det brukar vanligtvis innebära att mängden pappersarbete, press och stress, ingen gazumping eller gazundering heller. I många fall är det helt enkelt innebär att överföring av ditt lån till en ny långivare för en mer gynnsam ränta.

proffsen

Remortgaging kommer i de flesta fall innebär att minska din månatliga avbetalningar. Det kan också vara ett bra tillfälle att se över din ekonomi så att du kan välja att betala av en del av kapitalet eller du kan även ta lite extra kapital på detta sätt, upplåning på konkurrenskraftiga bolåneräntor skulle vara mer gynnsam än att söka osäker finansiering på generellt högre räntor.

I många fall en remortgage är ett sätt att säkra en ny fast eller rabatterat pris när den befintliga tar slut utan att behöva gå på den fruktade standard rörlig ränta (SVR) Det kan också vara att stigande räntor innebär att din gång konkurrenskraftig Affären är inte längre lika attraktivt som det brukade vara, till exempel, om du har en tracker ränta och basräntan går upp efter en längre period av stabilitet.

nackdelarna

Kostnaden för att arrangera en remortgage är naturligtvis betydligt lägre än att köpa en fastighet – det finns ingen stämpelskatt att betala, ingen fastighetsmäklare för att bosätta sig och minimala rättsliga inblandade avgifter, innebär dock remortgaging har sitt pris. Du kan vara föremål för en värdering avgift eftersom detta kommer vanligtvis att vara ett villkor för nya lån, men långivaren kan täcka denna kostnad på din räkning.

De viktigaste två avgifter att tänka på är de långivare uppläggningsavgifter och den tidiga Uttagsavgift / förtidsinlösen avgift. Många långivare kommer att ta ut en procentandel av inteckning balans om du lösa lånet inom en viss tid. Dessa kurser kommer att variera enormt och vissa specialiserade långivare kommer även gå så högt som 6%.

På senare tid uppläggningsavgifter har ökat dramatiskt och nu genomsnitt mellan 499 och 1,5% av lånebeloppet. Du kan lägga till dessa kostnader till den nya inteckning även om detta innebär att du kommer att betala ränta på dem under hela lånets löptid.

Den stora ökningen av uppläggningsavgifter beror på det mesta för långivarna måste göra en vinst. Konkurrensen på marknaden har sett mer konkurrenskraftiga priser och attraktiva erbjudanden som har inneburit att långivarna vinstmarginaler är inte som de en gång var.

remortgaging steg för steg

Ett. Mot slutet av din slips i perioden, vända din befintliga långivare att ta reda på vad de kan erbjuda dig. Det är värt att komma ihåg att detta skulle innebära mindre pappersarbete och i slutändan lägre kostnader.

2. Beräkna och beakta de avgifter och kostnader som tillämpas för att komma bort från din befintliga långivare (om tillämpligt). Om dessa är för högt då du vill stanna där du är tills slips i period finish.

Tre. Se till att du shoppa runt! Jämför vad din långivare erbjuder sig att vad som finns på andra håll. Jämför den effektiva räntan, eftersom detta kommer att ta hänsyn till tillhörande avgifter och kostnader.

4. Välj din gynnade inteckning produkt. Start bollen i rullning genom att göra en ansökan.

Fem. Om du använder dina egna advokater, kontakta dem om remortgage kommer vissa bolåneinstitut tillhandahålla tjänster av sina egna advokater.

6. När värderingen är klar och alla andra relevanta pappersarbete, godkännas din långivare kommer att skicka dig en formell inteckning erbjudande. Bli tidningarna och transaktionen kommer att vara nästan fullständig.