hur man misslyckas med att få ett bra lån ändring – i 3 enkla steg

För många människor att få sina lån modifierade förra året, visade sina upplevelser sig vara exempel på “bra gone bad”. Enligt CNN merparten av dessa ändringar ÖKADE antingen månatliga betalningar eller lämnat dem oförändrade. Var inte den killen. Här finns 3 lärdomar från sina erfarenheter.

Lätt att misslyckas – Steg 1: Just “Wing It”

Annat än bönor räknare bland oss ??finns inte en hel del människor som tycker om att komma in i de små detaljerna i saker som att förbereda skatter eller fylla i låneansökan. Och det är i den bästa av tider. Lägg smärta i ekvationen och oddsen bli ännu värre.

Det är därför det borde inte komma som någon överraskning att det största misstaget de flesta människor gjorde förra året var att vänta med att ansöka om ett nytt lån – till sista stund – och sedan bara “wing it”.

Hur gjorde de det? Easy. De bara plockade upp telefonen, ringde sina långivare, och bad dem att hjälpa dem att ändra sina lån.

Fråga: Vems intressen kommer din långivare utkik efter – yours, eller deras? Du är på väg att be dem att skära tusentals dollar av sina tillgångar blad, bara för att du tog upp telefonen och frågade dem till. Hur angelägna tror du att de är till en del med dem tusentals dollar?

Exakt. Saken är dock, plockade förra året villaägare i drivor helt enkelt upp sina telefoner och bad sina långivare för att göra just det. Och vi har sett resultatet. (OBS: Re-läsa intro punkt)

lätt att misslyckas – steg 2: gör det någon annans ansvar

Detta är steg # 1 tvilling kusin. “Jag har ett problem, jag vill inte ta itu med det, jag slår över till någon annan.” Oh, ja – i “sista minuten” (igen). Den enda skillnaden är denna gång är det någon annan än sina långivare. Vad har inte förändrats är dock graden av inblandning personen i standard vill ha i processen. Vanligtvis nära noll.

Det är inget fel med att få hjälp, i själva verket är klokt. Problemet är när det inte finns något personligt engagemang. Det är viktigt att åtminstone ha en grundläggande förståelse för vad som händer eftersom ingen bryr sig om din ekonomi så mycket som du gör (utom kanske din mamma). Jag har betalat bra pengar till CPA: s på skatt tid och sluta göra det eftersom de är alldeles för upptagen och överarbetad. Åtminstone de som jag har behandlat. Jag har faktiskt sparat pengar och komma ut bättre att göra dem själv med hjälp av programvara. Och jag hatar att göra skatter.

lätt att misslyckas – steg 3: acceptera något din långivare erbjuder dig

Det är ett enkelt faktum att många människor uppleva mötet med bankirer, mäklare och advokater hotfull. De vet detta och kommer att använda det till sin fördel.

Tänk på det här sättet. Visst, kan vi skylla långivarna för majoriteten av fjolår inteckning ändringar ökar eller vistas samma. Och jag är inte på något sätt försvarar dem. Men är inte där 2 sidor till detta mynt? För det nya lånet ska börja gälla, inte låntagaren måste godkänna de nya villkoren? Varför i hela världen skulle någon göra det?

Var tacksam att du kan det vara annorlunda.

Du har möjlighet att lära sig i förväg vad statliga program har gjorts tillgängliga och hur de fungerar. Du har en chans att få kalkylblad, gå igenom dem och veta innan du initierar kontakt med din långivare resultatet du vill ha och behöver. Du kan hitta grundläggande information om hur man skriver en umbäranden brev, hur man ska förklara din situation och vad du planerar att göra åt det. Det skulle heller inte skada att ha åtminstone en allmän förståelse för dina rättigheter, och de alternativ som finns för dig om du behöver ytterligare hävstång.

Så mitt råd är: 1. Gör inte “wing it”, 2. Ta personligt ansvar, och, 3. I förväg vet vad du behöver från din långivare.