hur man kvalificera sig för ett topplån lien modifiering

Home Loan ändringar är skapade för att göra bostäder betalning lättare att betala, i princip genom att sänka räntan, förlänga lånet och i sällsynta fall, genom att minska lånet balans. Blanda inte ihop det med ett vanligt refinansiera inteckning, som betalar sig befintliga lån med ett nytt bostadslån, men det är föremål för långivaren godkännande.
Den “Making Home Affordable” plan från Obama-administrationen, möjliggör en ny andra inteckning plan villaägare vars första bolån modifieras för att automatiskt få utbetalningar minskade på sin andra position inteckning samt, under förutsättning att både den primära och sekundära lienholders deltar i programmet .
För närvarande har ett dussin eller flera urvalspolicy inteckning deltar i programmet. Ingår i poolen är stora långivare såsom Bank of America, Chase, Citibank, Wells Fargo och andra.
Låntagare som är förhand valts syftar till att förändra sina första inteckning termer behöver:
“Vara en ägare-åkande i hemmet;
“Har ett obetalt saldo lånekapitalet som är mindre än $ 729.750;
“Har ett lån som skapades på eller före 1 januari, 2009;
“Har en inteckning betalning (inklusive skatter, försäkringar och ägare hem förening avgifter) som är större än 31 procent av sin brutto månadsinkomst;
“Har en inteckning betalning att de är oförmögna att betala, möjligen på grund av en väsentlig förändring i intäkter eller kostnader.

Förutom att minska inteckning betalning, långivare är abel att välja att eliminera en husägare andra inteckning i utbyte mot en engångsavgift stor utbetalning från den federala regeringen.

incitament för kort-försäljning

I en kort försäljning, kommer långivaren överväga inteckning lönat mot försäljningspriset husägare kan få. Även, är skillnaden i försäljningspris och större befintliga lån ibland kallas att vara ett där säljaren kan beskattas. Eftersom det är en möjlighet, är det en bra idé att använda tjänsten av en skatt professionell i transaktionen.

Enligt det nya kort försäljning program från Obama-administrationen, långivare har möjlighet att få tillbaka en $ 1,000 betalning från det amerikanska finansdepartementet för att låta säljaren att sälja huset för mindre än balansen beror på inteckning och för att komma överens behållningen som full återbetalning, kontra låta den kategoriseras som en kort försäljning.

Långivare kan också få tillbaka $ 1000 för att godkänna en handling-i-stället försäljning, i vilket dådet till fastigheten är i princip överförs till långivaren i stället för att låta den gå igenom en dyr avskärmning. Villaägare som accepterar en kort försäljning eller handling-i-stället transaktion är berättigade att få tillbaka nästan $ 1500 i avslutande kostnader. För att hjälpa till att stoppa topplån från att stoppa affären kommer Treasury Department ge villaägare som har andra panträtter upp till $ 1000 att ge upp sina krav i sådana transaktioner.