hur man kvalificera sig för en omvänd inteckning

För att kvalificera sig för en omvänd inteckning, måste du vara minst 62 och har betalat av alla eller de flesta av ditt hem inteckning. Resultat är i allmänhet inte en faktor, och inga medicinska tester eller medicinska historia krävs. Om du söker en hecm, du också måste genomgå gratis inteckning rådgivning från en oberoende statligt godkända “bostadsförmedling.” Finansiella institutioner som erbjuder egenutvecklade omvänd inteckningar kan kräva liknande rådgivning eller husägare utbildning.

Det belopp du kan låna beror på din ålder, det egna kapitalet i ditt hem, värdet på ditt hem, och räntan. Om det är en hecm, begränsar federal lag det högsta belopp som kan betalas out.You kan betalas i en klumpsumma, i månatliga förskott, genom en kredit, eller en kombination av alla tre.

gemensamma drag
Omvänd inteckningar erbjuda särskild vädjan till äldre vuxna, eftersom lånet förskott, som inte är skattepliktiga, i allmänhet inte påverkar social trygghet eller Medicare fördelar. Beroende på planen, omvänd inteckningar i allmänhet tillåta husägare att behålla rätten till sina hem tills de permanent flytta, sälja sina hem, dör, eller når slutet av en förvald lånet. Generellt är ett drag som permanent när husägare inte har bott i hemmet för 12 månader i följd. Så, till exempel, kan en person som bor på ett vårdhem eller annan vårdinrättning för upp till 12 månader innan den omvända inteckning skulle betalas.

Dock vara medveten om att:

· Omvänd inteckningar tenderar att vara dyrare än traditionella lån eftersom de är stigande-skulden lån. Den ränta läggs till kapitalbeloppet lånet balans varje månad. Så, ökar den totala mängden räntor signifikant med tiden som den ränta föreningarna.

· Omvänd inteckningar använda upp hela eller en del av det egna kapitalet i ett hem. Det lämnar färre tillgångar för husägare och hans eller hennes arvingar.

· Långivare ut generellt originering avgifter och kostnader stängning, lite laddning service avgifter. Hur mycket är upp till långivaren.

· Intresset för omvänd inteckningar är inte avdragsgill på självdeklarationer tills lånet betalas ut helt eller delvis.

· Eftersom husägare behåller äganderätten till sina hem, de förblir ansvarig för skatt, försäkring, bränsle, underhåll och övriga kostnader bostäder.