hur man kvalificera sig för en inteckning träning från din långivare

Ett lån träning låter som en hybrid mellan en yoga rutin och en inteckning mäklare. I verkligheten är ett lån träning vad som framkommer när en låntagare och en långivare är villig att ändra villkoren för en inteckning för att förhindra en avskärmning. I grund och botten, de ändrar vissa villkor i syfte att göra dem mer överkomliga för husägare och samtidigt skapar en vinst incitament för långivaren och investerare, samtidigt som det förhindrar avskärmning.

Nu, inte varje långivare är villig att gå igenom denna rutin med vem som helst. Omständigheterna måste vara rätt för vissa typer av träning avtal som skall i alla grupper bästa. Och medan husägare kan känna behov av att veta vad rätt kombination är för att detta ska ske, kan det vara omöjligt att veta vad som kommer att arbeta för banken och dess investerare tills ägarna börjar förhandla.

Vad behöver vara på plats för en långivare att överväga denna möjlighet? Först och främst måste låntagaren vara i en position där avskärmning är en reell möjlighet. Med miljontals eldas upp och arbetstillfällen knappa, är detta inte ett svårt situation att falla in. Låntagaren är troligen bakom på sina betalningar från några månader. Och det betyder oftast att den finansiella institutionen inte kan förvänta sig att se de betalningar som fångas upp något snart om inte något ändras för att göra situationen mer överkomligt.

Dock måste ägaren också vara i en position där de kan göra någon form av överkomliga betalningar. Om någon har förlorat ett jobb och har inte hittat något ännu, är en långivare kommer att vara mycket ovilliga att ändra lånevillkoren eftersom återbetalning är osannolik. Banken behöver uppmuntran att deras ansträngningar att förhandla fram en lösning kommer att löna sig innan de är villiga att göra ett lån träningspass med låntagaren.

Nu, vissa låntagare skyldig mer än 20% över deras fastighetens nuvärde. En långivare kommer att vara mycket motvilliga} att arbeta med någon i denna situation. För en långivare att vara villiga att göra en inteckning modifiering med en husägare måste skuldbeloppet på egenskapen att vara mindre till långivaren. Eget kapital är det magiska ordet för detta. Om hemmet bedöms högre än det belopp, då finns det egna kapitalet. Med eget kapital, kan ägaren se förutsättningarna för ett lån träningspass växer.

Var inte dum att tro att banken kommer att bli trevligt att låntagaren. I allt detta, är långivaren kommer att se ut efter sina intressen först. Avskärmning avgifter är en viktig aspekt av ärendet som de tittar på, inklusive hur mycket det skulle kosta att avskärmning och sälja fastigheten på den öppna marknaden. Skulle det vara billigare bara för att utestänga på fastigheten och försöka sälja det?

Var medveten om att avskärmning kostar genomsnitt över $ 50.000 per hus. Men om en fastighets värde är så mycket mindre än det belopp som betalas på inteckning, kan detta belopp vara lägre än bankens förlust. För långivare, är det enda som verkligen betyder den nedersta raden, och finansiella institutioner har deras slutresultat garanteras av staten mer och mer dessa dagar. Men en smart låntagare kommer vara beväpnad med kunskap om vad inteckning företaget kommer att granska på innan de begär ett lån träningspass.