hur man kvalificera sig för en inteckning modifiering – 3 måste veta fakta

När du hör ordet inteckning modifiering du kan krypa vid tanken. Vissa banker kommer att få dig att tro att kvalificera för en är en svår långdragen process, och en del kan ha dig att tänka att det är en bit av kakan. Verkligheten är att processen är ganska standard.

hur du kan kvalificera sig för en inteckning ändring:

Ett. Den inteckning du äger måste vara en primär bostad.

Om du äger någon annan typ av egendom, dvs, förvaltningsfastigheter, fritidshus, andra hem, etc. Chansen finns att du inte kan få stöd genom inteckning modifiering program. Den inteckning du begär hjälp med måste vara hem du bor i.

2. Var ärlig om din ekonomi.

Att försöka dölja en del av din inkomst kommer faktiskt inte göra dig något bra när det kommer till inteckning modifiering. De riktlinjer som de har på plats är där för att hjälpa dig i din nuvarande situation. Så att vara sanningsenlig är en viktig del av att bilda ett nytt avtal med banken.

Tre. Vet att 30% av din inkomst går till ditt lån.

Den nya nationella riktlinjer för förhandlingar om inteckning ändringar är ungefär en tredjedel av din månadsinkomst. Det kan låta som mycket pengar, men i verkligheten är du antagligen betalar mycket mer än så nu. En sak att vara medveten om är dolt administrativa och juridiska avgifter.

Gör din forskning. Vissa banker kommer att kräva mer information än andra, kommer de att ha olika räntor och tidsramar. Aldrig känna som om din underdog i denna match. Du är kund och regeringen ger dem uppdrag att skriva ditt nya lån. Alltid vet att bollen ligger hos er och som inte låter en bank fälla dig till ett lån som din missnöjda med. Se till att göra lite shopping för den bästa inteckning modifiering för dig.

Du bör ha en person med juridisk expertis med dig för att gå över den nya lånet för att se till att det finns inga dolda avgifter. Det kan även vara värt att anlita någon för en timme bara för att se till att det inte finns några kryphål och betalar ett hundra för sin tid kan du spara ett par tusen dollar på ditt lån. Kom alltid ihåg att det krävs två för att underteckna ett kontrakt och om din olyckliga du inte behöver skriva.