hur man köper ett hem med mycket lite ner

Det finns många olika lån program ute för människor att ansöka om och dra nytta av, men när man betänker ett konventionellt program bostadslån måste du komma upp med minst fem procent av köpeskillingen som handpenning innan du kommer att vara övervägas för lånet. Beroende på inköpspriset för hemmet, fem procent, och ibland så mycket som 15 procent kan vara en hel del pengar. De flesta av oss har inte bara denna typ av pengar som ligger runt, och så vi antar att vi inte kan betrakta bostad. Lyckligtvis är vägen tillbaka på 1930 regeringen insåg att de flesta av oss inte har denna typ av pengar som sitter runt och de skapade FHA lån. Detta federalt försäkrade lån möjliggör normal, varje dag människor att köpa ett hem för mindre än fem till 15 procent handpenning att vi skulle titta på med en konventionell bostadslån.

FHA lån gör bostadsägande möjligt

Den FHA lån går tillbaka till den stora depressionen när folk hade väldigt lite pengar och bostad gick ned av den anledningen, och även på grund av det faktum att många människor förlorade sina hem till utestängning. Den federala regeringen ville öka bostadsägande och hemnummer konstruktion och så de härstammar ett system som skulle göra det möjligt för långivare att ge låntagare de pengar som de behövde med väldigt lite pengar ner från låntagaren. Federal Housing Administration skulle försäkra lånen så långivarna skulle ha någon säkerhet, så att alla skulle vinna.

Med en FHA lån du kan få in ett nytt hem för så lite som tre procent av köpeskillingen som handpenning, och i vissa fall kan det vara ännu mindre. Om du skulle köpa en $ 100.000 hem detta innebär att du kan flytta in genom att lägga ner bara $ 3000 och det är mycket bättre än de fem eller sex tusen som du skulle lägga ner på ett hem om du åkte med en konventionell typ av lån. Även om det inte verkar som en stor besparing, det finns fler besparingar utöver detta. För att göra hemmet köpa billigare från början FHA lån har också gränser för avslutande kostnader så att du inte kan betala orimliga avgifter av långivaren, mäklaren och mäklaren men om du har en konventionell lån finns inga gränser vad du kan betala i vägen för avslutande kostnader. Dessa gränser kan verkligen spara dig tusentals dollar bara i avslutande kostnader.

En FHA försäkrade lån är ett bra sätt att komma in i ett hem om du drömmer om glädjen i egen bostad men inte har tusentals dollar som du kan betala i förskott för att komma in i ett hem. Det finns en massa bra program där ute som erbjuds av långivare för att göra processen för att köpa ett hem ännu mer prisvärd. Huruvida detta är ditt första hem köp eller du har köpt flera bostäder i det förflutna, dessa lån är ett bra alternativ för dig om du vill hålla processen så prisvärda up front som möjligt. Varför inte göra prisvärda bostadsägande en verklighet för dig själv idag?