hur man köper en timmer egendom och finansiera den

Att köpa en timmer inramade eller komplett timmer egendom kan orsaka några problem i dagens ekonomiska klimat, trots de uppenbara ekologiska fördelarna med dessa typer av fastigheter, särskilt om du letar efter medel för att hjälpa till med köpet.

Det finns några långivare som kommer att se till att eventuellt finansiera sådana inköp men bortsett från den tilltänkta kunder egen kreditvärdighet vilken typ av egendom kommer att mycket noga tittat på några av de viktigaste punkterna frågade listas nedan.

Hur gammal är den fastighetsrelaterade vissa långivare kommer att överväga virkesegenskaperna om de har nyligen byggt och bära någon typ av modern byggnad certifikat, kommer de att titta särskilt på några brand certifikat som finns. Ett modernt byggt hotell är mycket mer sannolikt att få finansiering än en 1930 s chalet typ byggnad som förmodligen kräver en hel del renovering.

Vad är energieffektivisering av fastigheten-vissa långivare som anser virkesegenskaperna kommer att vara särskilt angelägen om att se rapporten Energy Performance och förvänta sig någon presumtiv köpare att åta sig att utföra något arbete för att förbättra sin energiprestanda.

Har fastigheten sitta på sina om lagfarter-många virkesegenskaperna kan vara belägen på parker eller andra liknande miljöer där köparen äger byggnaden men marken dess på faktiskt uthyrda, är detta inte så goda nyheter särskilt om hyresavtalet inte har en lång tid kvar på det.

Kan egendomen flyttas lätt, kanske en konstig men mycket relevant som om byggnaden är av liknande storlek som en husvagn då potentiellt en stor lastbil kan användas för att flytta egendom till en ny plats utan att långivarna kunskap, men om det är fäst i marken och ställ om stiftelser då detta är mindre troligt och anses vara en mindre risk.

Uppenbarligen den nyare egenskapen desto större är chansen att få låna mot det, är detta särskilt fallet med många äldre fastigheter kan det finnas ett inslag av asbest som används i konstruktionen som samtidigt gemensam plats för många år sedan nu anses vara en hälsorisk och kan behöva tas bort av ett specialistföretag.

Självklara saker att hålla utkik efter när man överväger en sådan fastighet är villkoret i träslöjd dvs fukt eller naturligtvis trä mask angrepp, skulle några tecken på detta och en besiktningsman åtminstone rekommendera företaget av en specialist timmer rapport åtminstone . Fastigheter byggda under eller strax efter krigsåren eller under de följande åren är kända för att vara mer sannolikt av sämre kvalitet på grund av den knappa tillgången på god kvalitet virke under denna tid.

Det är ganska vanligt i vissa fall för en värdering som baseras främst på värdet av marken ensam som det kan anses att träbyggande som sitter på det bär är mycket litet värde, men marken kan ha utvecklingspotential, i själva verket många inköp av denna typ är klara med avsikten att fullständigt återuppbygga egenskapen till en mer traditionell konstruktion.

Många trävaror egenskaper kan hittas i ganska hisnande landskap och i de flesta fall att bygga en mer traditionell byggnad helt kunde ta bort karaktären av tomten och dess omgivningar, i själva verket kan det mycket väl vara lokala konserveringslagar hindra flyttning av ett konstruerat trähus .

Varje långivare uppmanas att överväga utlåning på en sådan fastighet (som med vanligt utförande egenskaper) skulle tänka på hur lätt det skulle vara att överlåta fastigheten bör de tvingas att upparbeta det (inte en trevlig tanke) men långivarna måste överväga det, saker såsom tillgång och ledningsrätt kommer alltid noga kontrolleras särskilt i någon lantlig miljö.

Som med det mesta är det klokt att rådfråga specialiserade mäklare i området som har tillgång till hela marknaden så att du kan försäkra att du får de bästa råden tillgängliga.