hur man kan undvika utestängning och ändå få de bästa priserna när du ändrar eller refinansiera din inteckning

steg 1: att förstå den verkliga situationen

När ekonomin inte tränar, och människor tvingas att be om hjälp, (t.ex. omstrukturering sina bostadslån) är det lätt för dem att må dåligt, nästan som en “andra klassens medborgare”. På grund av sin situation som de känner ofta som om de ber banken att göra dem en stor tjänst. Även om det är lätt att förstå hur någon kan känna så – det är också en av de värsta saker som de kan göra.

Om ekonomin har förstört ditt kassaflöde, då är det sant att du är i en dålig situation – men det är långivaren. På denna punkt är det inte ens hur du kom dit som räknas. Det handlar om att fastställa det (om det kan fastställas). Ni båda har mycket att vinna, eller en hel del att förlora, beroende på hur framgångsrikt ni två är att omstrukturera din inteckning.

Du behöver inte känna som om du ber om några stora favörer. Sanningen av situationen är, det är i deras intresse att hjälpa dig. När du verkligen förstår detta kommer du att kunna förhandla fram mer fördelaktiga villkor för dig själv. Om du inte förstår det, kommer du att vara i en svagare ställning.

steg 2: förstår varför långivaren bör hjälpa dig

Tror du kunskap är makt? Du kommer när du har läst det här avsnittet! Vad jag ska avslöja för dig är vad det skulle innebära att långivaren om de låter du standard på din inteckning.

Till att börja med, har någon att hantera avskärmning processen. Betydelse någon måste betalas – vilket är ytterligare en kostnad för banken. Men det är bara början.

Vad brukar händer härnäst är att de ska hitta ett hus som har varit skrotade av de människor som tvingats lämna. (Även om du aldrig skulle göra det, det är fortfarande en verklighet som händer hela tiden Vilket innebär att de måste faktor som i vad det kommer att kosta dem -. Genomsnitt – när ett hem är avskärmad på och återtas). Men det är inte allt.

Därefter kommer de att behöva lägga den på marknaden och försöka sälja den. Dålig, dålig, dålig. Allvarligt. Nu har de fått att spendera tid och pengar på att försöka sälja den. De är inte fastighetsmäklare, och tro mig, de vill inte vara heller. Men vi är fortfarande inte dock. Det blir ännu värre.

Med sjunkande priser och värden hem, och de svårigheter som säljer på dessa marknader, kan din långivare att sitta på ditt hem i månader – vem vet – kanske till och med år – tills de är kunna sälja den. Allt som binder upp sina kassaflöden, vilket de inte har råd. (Särskilt i denna ekonomi).

Slutligen anser detta. Vem vet hur många andra konton sitter på sina böcker om att utestänga? Multiplicera alla problem ovan gånger men många andra konton är i samma position och du börjar inse sin situation.

steg 3: att förstå hur man använder den här informationen

Det är utmanande tider vi går igenom. Kom ihåg att syftet med att använda det du vet att inte försöka manipulera eller utpressning systemet. Sanningen är att vi är alla i samma båt. Vi behöver långivarna, och de behöver oss. Vad vi letar efter är en rättvis och rimlig resultat för båda parter.

Så var inte defensiv eller konfronterande. Istället använder denna information för att förbereda dig. Använd den för att veta hur man ska reagera när du förhandlar priser och villkor. Alltid vara artig. Men på något sätt gå in där och tänkte att du behöver vara ursäktande. Du försöker hjälpa båda sidor ur en svår situation.
Om du går in i det med den här typen av en attityd, jag är säker på att du kommer att ha stor framgång.