hur man kan undvika utestängning 4 alternativ

När du halkar efter på din inteckning är en stressig och känslomässig tid för dig. Du börjar undra vad dina alternativ är, inte bara med din nuvarande bostad, men också för din familj framöver. Denna artikel är tänkt att vara en kort översikt över alternativ som du kan ha när du kan stå inför avskärmning.

* Full Utdelning – Antingen genom att sälja eller refinansiering ditt hem. Du betala av hela saldot som inkluderar alla betalningar du kan ligga bakom, och avgifter kan drabba dig från att vara bakom som förseningsavgifter eller advokatkostnader. De flesta människor i avskärmning kan inte kvalificera sig för ett lån för att refinansiera, men det finns sällsynta fall där det är möjligt, så detta alternativ skulle sannolikt gälla om du säljer ditt hem ..

* Loan Modification eller Workout – Ibland kan en långivare kommer att erbjuda dig en alternativ lösning. De kommer att ändra villkoren för ditt lån och ger dig en möjlighet att träna ditt problem. Vanligtvis långivaren kommer att leta efter en betalning från dig för en del av vad du är bakom, och sedan månatliga betalningar på vad som återstår. Även om detta är ett attraktivt alternativ, måste du begära detta, och få godkännande från din långivare. Kom ihåg det här alternativet troligen inte kommer att stoppa sena betalningar från att rapporteras till din kredit förrän du har betalat hela beloppet du är bakom. Också långivaren inte får släppa någon avskärmning åtgärder, bara skjuta upp åtgärder på det när du gör betalningen. Detta innebär att om träningen avtalet kränks i framtiden, kan avskärmningen ska gå snabbt utan att behöva starta tillbaka på “Go”.

* Blankning – Om du kan visa att du har sålt din bostad för högsta möjliga belopp, och du har inga andra tillgångar att ge långivaren, kanske du kan få resten av sina fordringar att bli förlåten av både den första och andra bolåneinstitut. Om du väljer att gå vidare med detta alternativ, se till att hitta både en fastighetsmäklare och advokat med erfarenhet av blankning. Deras erfarenheter kan betyda skillnaden mellan framgång och misslyckande.

* Konkurs – En behörig konkurs advokat kan berätta huruvida denna lösning kan hjälpa till med din situation. Det finns många ändringar i konkurslagstiftningen nyligen. Uppsök en advokat med erfarenhet av konkurser och be om deras råd i din situation.