hur man kan undvika obehagliga avgifter inteckning skräp

Så, har du tagit en applikation med en inteckning mäklare. Han har sagt till dig din månatliga betalningar och det totala belopp som du kommer att behöva vid tidpunkten för stängning. Hur vet du att de avgifter på lånet är rättvisa? Hur jämför du detta lån till andra som du har erbjudits?

Kontrollera GFE.

The Good Faith Uppskatta (GFE) kan vara ditt vapen för att få det mest rättvisa priset för ditt lån. Om du inte tar en bra lång titt på detta oändligt viktiga juridiska-sized papper, kan du bara vara att kasta bort dina pengar.

Denna enda dokument kommer närmare varje särskild avgift på ditt lån. Inte bara lista dina avgifter, itemizes det dem också att visa vilka dessa avgifter betalas till. Inte bara titta på dollarn siffror på detta formulär. Du bör ägna stor uppmärksamhet åt den part som samlar in dessa dollar. Medan det stora numret på undersidan är ofta skrämmande, att se alla de människor som samlades för att göra detta för dig kan göra det verkar allt värt.

Du kan använda denna uppdelning för att se till att varje part som samlar in en avgift som är rimligt. Du kan jämföra äpplen till äpplen eftersom god tro Uppskattningar måste innehålla samma information. Se också till att det du har är en “god tro uppskattning” och inte bara en sammanställning av kostnader som inteckning mäklare tillsammans. De kan lämna vissa saker men GFE håller dem i linje eftersom de behövs av regeringen att redogöra för alla avgifter till dig.

Din fastighetsmäklare kan också ge dig en avgift sammanfattning. Inte lita på detta formulär. De gör detta för att ge dig en uppfattning om avgifter och kostnader, men de har inte den informationen från långivaren behövs för att ge en korrekt offert. Du kan bara få en ärlig uppskattning från en inteckning företag.

Eftersom alla avgifter beskrivs i svart och vitt på GFE, detta gör det till ett utmärkt verktyg för att jämföra bolån. Ännu viktigare, det gör det omöjligt för en oärlig inteckning mäklare att smyga oförklarliga avgifter på ditt lån. En inteckning mäklare eller bank är skyldig att ge dig en GFE mycket snart efter applicering. Utnyttja detta för att se till att du är bekväm med de avgifter som presenteras.

Mitt bästa förslag till dig som en bostad är att hålla fast vid den ursprungliga undertecknad kopia av din GFE. Detta dokument kan lätt jämföras med de slutliga papper som du kommer att underteckna vid stängning. Du kommer att märka några förändringar mellan dessa former eftersom de sätts upp på samma sätt. Tänk på att siffrorna kommer att förändras, det är karaktären av en uppskattning, men din mäklare bör kunna förklara eventuella märkbart stora förändringar.