hur man kan undvika fallgropar en utländsk valuta inteckning

De som vill köpa bostad utomlands kan överväga många olika sätt att göra det. En metod kan vara av ett schablonbelopp höjs genom att sälja en annan tillgång. Vissa kan ta en inteckning genom en bank i Storbritannien. Men andra kan prova något helt annat – en utländsk valuta inteckning.

Enligt foreigncurrencymortgages.org.uk får lägre ränta i euroområdet (för närvarande på en basränta på fyra procent, jämfört med Storbritanniens 5,75 procent) uppmuntra britter att gå denna väg. Synen på detta av oberoende finansiella tjänster företaget Blevin Franks är att det faktiskt är möjligt, men britter måste vara medveten om skillnaderna mellan brittiska och europeiska bolån, plus de potentiella problemen med hanteringen mellan två valutor.

Matthew Weston, chef för utländska inteckningar för bolaget, konstaterade att det fanns flera saker att vara medveten om när de ansöker om sådana lån. Först sade han, länder som Frankrike, Spanien och Portugal verkar “stränga” utlåning kriterier som starkt betonar “skuld-till-intäkter” förhållanden, som verkar mycket tätare än brittiska banker. För det andra var det faktum att mer finansiell information behövdes, vilket program kan ta 4-7 veckor att slutföra.

För det tredje, och av särskild betydelse, förklarade Mr Weston, valutaförändringar kunde kasta avbetalningsplaner i oordning, eventuellt göra inteckning dyrare (men naturligtvis kan det omvända också vara fallet). Han sade: “När det gäller att ansöka om den utländska inteckning själv, egendom investerare måste vara medvetna om potentiella risker valuta fluktuation i förhållande till en utomeuropeiska egendom köpet, detta helt enkelt betyder att pundet kostnaden för en utomeuropeiska egendom förändras på grund av fluktuationer. i växelkursen mellan pund och den valuta i vilken priset på fastigheten måste betalas. ”

Men, sade Mr Weston, fanns det lösningar på detta problem. Uppgift om att det var “nödvändigt” en köpare talar till en oberoende finansiell rådgivare innan du ingår ett utomeuropeiskt inteckning, sade han en utländsk valuta specialist skulle ta bort mycket av risken, notera att: “Valuta specialister idag erbjuda möjligheten att låsa in ett utbyte ersättning under perioder upp till 12 månader i taget. ”

“Detta sätt att de verkligen vet vad växelkurs de får och kan vidta nödvändiga åtgärder för att överföra rätt mängd medel för att betala för sina lån varje månad,” Mr Weston tillsattes.

Att ta ut en utländsk valuta inteckning är inte lätt och det är inte helt vanligt, men det kan göras. I själva verket är det även så att en procent av brittiska inteckningar tas ut i en utländsk valuta i syfte att dra fördel av en lägre, ränta whatprice.co.uk rapporter.

Handel med utländsk valuta har alltid sina upp-och nedgångar, som fluktuerar och fastighetsmarknaderna varierar. Sannerligen, med banker som Nationwide tyder på att brittiska priserna har toppat det kan vara att euroområdet fördel kan inte sist. Men viktigast av allt, de som gör affär i pengar annat än sterling när man tar ut en inteckning måste vara väl förberedda och råd.