hur man kan stoppa utmätning

vad är återtagande?

Återtagande uppstår när du missar en betalning på din inteckning eller ett lån på din fastighet. Så snart du har fallit in i efterskott bör du kontakta din långivare och följa upp detta skriftligen. Ju tidigare du vidta åtgärder desto fler alternativ du har och ju mindre du kommer att få betala i advokatarvoden.

Återtagandet Process har ett antal distinkta faser:

STEG 1: Brev från din långivare Om du har misslyckats med att göra betalningar på din inteckning då du kommer att få ett brev från din långivare så att du vet att du har missat betalningar och ber er att rätta till problemet.

STEG 2: Court Kallelse Om du har fått en domstol kallelsen, måste du svara på detta annars kommer det att skada ditt fall.

Om utmätning beställningen görs och du lämnar inte inom utsatt tid, kan en stämningsman teckningsoptionsprogram erhållas och du kommer att tas bort från fastigheten.

steg 3: utmätning

När du lämnar den egendom som du måste tänka på att det kommer att säljas vidare och därmed. Eventuella skador kommer att klassas som kriminell och kostnaden för reparationer kommer att tas från försäljningsintäkterna. Om reparation inte görs då det kan påverka priset på huset när den såldes.

När ditt hus är återtagen – vad händer med det?.

Fastigheten kommer att säljas för att betala av på lånet. Detta uppnås genom auktion eller traditionell mäklare.

Långivaren har en rättslig skyldighet att uppnå bästa möjliga pris, men det kommer sannolikt att vara lägre än marknadsvärdet. Vanligtvis fastigheten kommer att gå igenom en fastighetsmäklare först, om det misslyckas så kommer det att gå till auktion där värdet kommer förmodligen att vara massivt lägre.

Försäljningspriset används för att betala av inteckningen, om det finns ett överskott så ska du få det, men om försäljningen inte upp tillräckligt för att betala av inteckningen då du är juridiskt bunden att betala mellanskillnaden.

Någon lösning för att stoppa Återtagande?

En vanlig lösning är att sälja fastigheten snabbt och det är där specialiserade fastighetsbolag spelar in där de kan köpa dina egenskaper inom några dagar, därför att stoppa återtagande. Du kan ha en snabb hus försäljning, förvandla din fastighet till kontanter.

Källa: Sälja hus snabbt