hur man kan spara på inteckning sanktioner (hypotheque)

Ibland är det ännu värre

För det mesta, för fasta lån, är det tidig betalning påföljd det högre av tre månaders ränta, eller skillnaden mellan den ursprungliga intresse och nya räntesatser, för resten av livet av lånet.

MEN … det är inte alltid så enkelt.

Vissa långivare (även de stora finansiella institutioner) kommer i stället välja att beräkna skillnaden mellan de två priserna för slutet av låneperioden på ett ganska kreativt sätt. De bestämmer sig för att använda den bokförda, oftast den högsta bolåneräntan istället för rabatterat pris. Det är därför du bör alltid fråga din långivare om vite uppskattning.

(OBS: Vi informerar er om allt detta för att påminna dig om att uppmärksamma och välja en bra långivare En kvalificerad mäklare kan visa din ansökan till en långivare som korrekt beräknar kostnaden för straffet..)

Olika lån produkter har olika straff beräkningar:

Det finns en annan påföljd för de olika typer av lån produkter:

· Öppet Mortgage Loan: det finns bara en typ av lån som inte har en tidig betalning påföljd. Dessa “kredit” typer av bostadslån är ofta öppna inteckningar.
· Fast stängd hypotekslån: Regeln för denna typ av lån är att straffet är listat som det högsta av antingen tre månader intresse eller resten av loan.difference mellan kontraktet kurs och aktuell kurs, över livet i
· Fast stängd långsiktig inteckning: För bolån på över 15 år, straffet för
o För de första fem åren av lånetiden, är det högre av antingen tre månader intresse eller skillnaden mellan den ursprungliga kursen och dagskursen, för resten av lånetiden.
o Efter fem år, är det bara tre månader intresse.
· Variabel stängd hypotekslån: I allmänhet tre månaders ränta men vissa långivare tar bara två månader intresse och det finns andra som kan ta ut så mycket som sex månader intresse för en påföljd.
· Hypotekslån “5 i 1”: Denna typ av inteckning erbjuds med vissa långivare och straffet är normalt 6 månader intresse.

Återbetalning av kontanter rabatten

Vissa bolån inkluderar en kontant rabatt. Naturligtvis är priset högre och du måste återbetala beloppet av den kontanta rabatten lika med antalet månader mellan den tid du bryter inteckning kontraktet och i slutet av inteckning sikt.

Exempel: Din ursprungliga bolån hade en kontant rabatt på 4%. Din inteckning var $ 200.000, så kontanter rabatten var $ 8.000. Om du bestämmer dig för att betala tillbaka lånet i förtid, låt oss säga efter 30 månader i stället för de 60 månaderna av ett femårigt lån, måste du betala tillbaka den del av rabatten. Det skulle vara listat på 31/60th av hela rabatten (31 månader kvar att gå på 60 månaders lån). Därför skulle du ta $ 8000, dela det med 31 och multiplicera det med 60, om återbetalning av kontant rabatt på $ 4,133.33

Ja, är återbetalning av de pengar tillbaka inklämt i straff, vilket kan mycket drastiskt öka den totala summan.

Varför är det ett straff för förskottsbetalning?

Den stora majoriteten av bolåneinstitut marknadsföra sina bolån på en andrahandsmarknad i buntar av $ 100-500million. Investerare köper dessa inteckningar och hoppas att få en avkastning på sina investeringar för hela löptiden för investeringen. Långivaren administrerar fortfarande utbetalningarna av lånet.

När en inteckning kontrakt betalas ut före slutet av mandatperioden (även om det är bara en fråga om några veckor före terminens slut), har långivaren att administrera ändringar i avtalet och återbetala investerare som har köpte bunten av bolån för framtida intäkter som de kommer nu inte längre att få eftersom lånet har betalats ut. Extra arbete, därför avgifter och straff

Ett annat skäl är att långivarna vill förmå sina kunder att stanna med dem. Detta är ett sätt för dem att inte förlora kunder.