hur man kan sluta med en negativ remortgage.

Tvärtemot vad många anser, det finns inget sådant som en kredit svartlista.
Visste du hälften av oss inte förstår vad en kreditvärdighet är och hur det påverkar vår förmåga att låna. En tredjedel av oss har nekats ett lån någon gång och 40% av denna grupp vet inte varför. Så för er som känner att du har blivit “svartlistade” eller förvägras kredit på något sätt här är en enkel guide som separerar kredit faktum från kredit fiktion.
.
Fakta 1: Tidigare åkande i ditt hem påverkar inte din kreditvärdighet: De tidigare åkande i ditt hus kan ha varit en miljonär eller en konkurs, men det gör ingen skillnad för långivarna. Långivare är bara intresserad av din förmåga att återbetala ett lån, så de kommer att titta på dina individuella förutsättningar. Det är en bra idé att registrera sig för att rösta, oavsett var du bor. Det är en av de faktorer som långivare tar hänsyn bör du leta efter en negativ / dålig kredit remortgage.
.
Fakta 2: Familj och vänner som bor på din adress kan inte skada din kreditvärdighet: Tills för några år sedan, kontrollerat långivare kreditupplysningar om andra människor som lever på din adress. De kunde sedan ta sin kredit ställning beaktas när beslut fattas om huruvida att erbjuda dig kredit. Men detta sker inte längre. Istället innehåller din kredit rapport en sektion lista dina finansiella intresseföretag, dvs personer som du delar / hålla ett gemensamt konto, till exempel en gemensam inteckning med din make.
.
Fakta 3: kreditupplysningsföretag inte bestämma din kreditvärdighet: kreditupplysningsföretag samlar den information som finns på kreditupplysningar och håll fast. Långivare använder denna säker information, tillsammans med din ansökan, för att beräkna din kredit värdering. Din kredit värdering är ett tal som representerar en risk att du inte kommer att betala tillbaka skuldbeloppet. Generellt gäller att ju högre din kredit värdering, desto lägre risk du representerar och lättare hittar du det för att få en bra affär med lägre räntor, vilket kommer att spara massor av pengar.
.
Fakta 4: Din kreditvärdighet är inte dåligt eftersom du är på en svart lista: Det finns inget sådant som en kredit svartlista. Röd-lining – utesluta hela gator eller dödsbon – helt enkelt inte sker och din kredit värdering tar inte hänsyn till faktorer såsom religion, kön, ras eller etniskt ursprung. Vad räknas till de flesta långivare är kontinuitet och hur väl du har lyckats din finansiella frågor under tiden.
.
Fakta 5: Du har fler än ett kreditvärderingsinstitut: Du kan ha många kreditbetyg, beroende på vem du ansöker till, vad du söker, och dina omständigheter finansiering när du ansöker. Varje långivare använder en annan ekvation för att beräkna din kredit värdering. Vissa använder också olika versioner för olika finansiella produkter. Din kreditvärdighet kommer också förändras när dina omständigheter förändras. Till exempel kan betala av en av dina skulder förbättra din poäng, och missar en serie av återbetalningar kan skada det innebär att du kanske måste överväga en negativ remortgage.
.
Fakta 6: gamla skulder räknas: Oh ja det gör de! Om du har missat återbetalningar i det förflutna, det stannar på din kredit rapport för upp till 36 månader. Med en dom, är bevisen fastnat där i sex år. Ett urladdat konkurs kvar på posten under minst sex år men en konkurs begränsningen ordning är det upp till 15 år. Långivare se dessa och kan markera dig ner, eftersom de fruktar att du inte kan, eller vill, för att hedra dina skyldigheter.
.
Vad göra nu: Oroa dig inte!. Du kan fortfarande ha möjlighet att få ett remortgage deal med en dålig kreditvärdighet, CCJ eller om du är egenföretagare med mäklare och långivare som erbjuder remortgage produkter som tar dessa situationer beaktas. Också kontrollera din nuvarande kredit rapport för att säkerställa att den är korrekt och aktuell. Till exempel kan du ha missat några återbetalningar på grund av sjukdom eller en olycka. Du kan begära att lägga detta på din fil där långivare kommer att se denna anmärkning och kan ta hänsyn till.