hur man kan slå det brittiska bolånekrisen

Det råder ingen tvekan om att den brittiska bolånemarknaden har drabbats av den så kallade kreditkrisen. Det finns också tecken på att bostadsmarknaden är halka tillbaka (våren 2008). Men medan många människor ser på den dystra sidan, kommer det att finnas några slug människor som kommer att göra några lönsamma fastighetsköp nu.

Med bristen på tillgängliga medel på bolånemarknaden, har resultatet blivit att många långivare har dragit några av sina mest attraktiva produkter. Det är nu mindre än hälften av inteckning produkter som finns jämfört med sommaren förra året. Detta kommer att innebära att många första gången köpare kommer att finna det svårt att få en inteckning. Och ett hus att köpa kedjan kan kollapsa eftersom en person i kedjan kan inte längre få affären att de förlitade sig på.

Men i varje situation som denna, det finns Kloka investerare där ute som kommer att förvandla ett problem till en möjlighet. Som hus säljare blir mer desperata att sälja, finns det möjlighet att förhandla ett fynd. Det är inte bara professionella fastighetsinvesterare som kan göra detta, det är den vanliga människan på gatan också.

Det tar bara lite lateralt tänkande. Säg att du är en första gången köpare som skulle förlita sig på en 100% inteckning eftersom du har ingen insättning. Denna typ av inteckning produkter är inte längre tillgängliga. För många skulle detta vara den punkt att de ger upp. Men kan du närmar dig dina föräldrar att hjälpa till med en insättning? Det finns fortfarande erbjudanden där ute som kommer att tillåta detta. Du kan då starta några förhandlingar med säljare och få en väl från fastigheten. På denna marknad kan du väl sluta köpa ett hus till ett minskat kraftigt prissatt jämfört med ens 6 månader sedan.