hur man kan komma in i ett lån modifiering avtal med din långivare

Eftersom termen lån modifiering är inte ett nytt koncept, är det redan i praktiken. Detta är ett sätt för befintliga lån för ditt hus kan ges en lösning om det är på gränsen till avskärmning. Men för att komma in i ett lån modifiering avtal med din långivare, finns det några saker som du måste vara medveten om innan din långivare godkänner din ansökan.

Nästan alla långivare har ett liknande krav lista för godkännande av denna ändring program. Det enda som skiljer är deras sätt och förhållningssätt till hur de väljer de kvalificerade kandidaterna. Medan vissa långivare kommer att känna att den kredit av låntagaren är en viktig aspekt, det finns andra som letar efter en skuldkvot som fortfarande kan ha sannolikhet.

I båda fallen, är långivare söker låntagare som fortfarande kommer att kunna återbetala den modifierade lånebeloppet och även betala tillbaka de avbetalningar på rätt tid. Samtidigt låntagarna söker oftast efter en mindre månatliga avbetalningen att han måste betala tillbaka. Eftersom de två avsikter båda parter är mer uppenbara, är det pappersarbete som krävs baserat på dessa faktorer.

Så att du och din långivare kommer att komma i en överenskommelse med ditt lån modifiering, du som låntagare måste gå igenom en lång procedur för att ansöka om en ändring. Bortsett från detta, måste du också vänta med att bli godkänd. På grund av denna långa process, måste du se till att du har gjort de nödvändiga stegen och har uppfyllt de krav som ställs från dig. Och som sådan, är det din plikt att veta vad de grundläggande krav som ställs av regeringen och även de extra de som din långivare kräver. Anledningen varför detta händer beror på att långivarna är fria att ha en extra pappersarbete eller verifiering av data som han vill så att lånet modifiering tillämpningen av låntagarna kommer att godkännas.

Även om långivarna har olika grundläggande krav som de skulle kräva av alla husägare så att han kan komma i fråga för modifieringen, måste låntagaren ha en ärlig anledningen till att han har genomgått en finansiell dilemma. Bortsett från detta, måste lånet har erhållits på eller före den 1 januari, 2009. Hans utestående lånebeloppet måste vara lägre än $ 729,750. Dessutom måste hans nuvarande månatliga avbetalningen vara 31% av sin totala månadsinkomst. Slutligen, är långivaren fritt att ifrågasätta din skuldkvoten. Det är mycket lätt att beräkna vilken du kan göra även på egen hand.